torstai 13. marraskuuta 2014

Lohta, maistuvia lisukkeita sekä sipulijugurttia

Viikot hurahtavat toinen toisensa jälkeen ohi sitä nopeammin mitä vuotta jäljellä. Olen jo mietiskellyt joululahjoja, nimittäin ruokaa liittyen. Tänä vuonna olen leiponut leipää ja sämpylöitä enemmän kuin ikinä. Itselle ja perheelle, ystäville ja töihin. Mukavaa tehdä jotain hyvää ja nähdä että muutkin tulevat lämpimäisistä hyvälle tuulelle, mikäs sen mukavampaa?

 Leipomisen lomassa ollaan syöty kalaa normaalia enemmän. Tässä seuraavassa annoksessa ei ollut mitään moitittavaa. Kaiken kruunaa aivan loistava sipulijugurtti. Pistä ihmeessä resepti ylös, koska tämä soosi käy melkeimpä minkä kanssa vaan.


Tarvitset:
600g lohta
suolaa
valkopippuria

2kpl sipulia
20kpl pieniä luumutomaateja
öljyä
sokeria
suolaa
kourallinen pinaattia annosta kohden

Laita uuni kuumenemaan 200C. Mausta lohi suolalla ja pipprilla ja laita kypsymään kuumaan uuniin 30min. (Lohi oli paistamisen jälkeen 56C. Lämpöasteet vaihtelevat paksuuden mukaan)

Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi ja puolita tomaatit. Laita uunivuokaan, mausta ripotellen ja kaada tipoittain öljyä sipulien ja tomaattien päälle. Laita vuoka uuniin, kun kala on ollut 15min uunissa ja anna kypsyä 30min.

Ota kala uunista 30min kohdalla, anna sen levätä folion alla 10-15min. Nosta uunin lämpö 225C niin kasvikset karamellisoituvat nopeammin.

Tee sipulijugurtti, johon tulee..


5 reilua rkl turkkilaista jugurttia
1 iso kourallinen paahdettua rapeaa sipulia
0,5tl suolaa
1rkl sokeria
ripaus mustapippuria
koristeeksi ruohosipulia

Sekoita kaikki ainekset yhteen. Tarjoile heti. Jugurtti on aivan mielettömän hyvää myös myöhemmin, jolloin rapeat sipulit ovat imeytyneet jugurttiin. 

Ota tomaatit ja sipulit uunista, huuhdo pinaatit ja aseta ne lautaselle, lisää päälle kala ja sen jälkeen ihanat paahdetut kasvikset. Sipulijugurttia kylkeen ja ateria on valmis!

Olen valmistanut jugurttia monesti. Se sopii melkeimpä mihin vain. Suosittelen sinua valmistamaan tämän annoksen tai edes tuota jugurttia. Ei muuta kun nam!

-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta