tiistai 25. marraskuuta 2014

Rakkaudesta ruokaan: Kana-caesarsalaatti

Terve! Tänään on ollut kyllä semmoinen hulivilipäivä ettei ole edes kissaa kerinnyt sanoa. Töitä, duunia, hommia ja kaikkee siihen vielä päälle. Joka paikkaan juostessani olen kokonaan unohtanut kirjoittaa lempi salaattini ohjeen blogiin. Tässä sitä nyt tulisi sitten.. nauttikaa!


Tarvitset: 
1 pienen kerän rapeaa americansalaattia
1 puntin jäävuorisalaattia
400g kanan maustamatonta fileetä
parmesanmurua tai parmesanlastuja

Kastikkeeseen:
1 kananmuna
2-2,5dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
1rkl vettä
3kpl anjovisfileitä (abba)
1rkl etikkaa
1rkl sitruunanmehua
1tl sinappia (dijon: paras)
1/2tl sokeria
ripaus suolaa ja mustrapippuria

Paista suolalla maustetut kanat molemmin puolin kauniin ruskeiksi 3-4min per puoli. Anna mehevien kanojen vetäytyä 5-10min folioon käärittynä ennen leikkaamista

Surrauta sauvasekoittimella kastikkeen kaikki ainekset sekaisin kapeassa kulhossa, tarkasta maku. Kastikkeen tulisi olla paksuhkoa ja aivan ihanan herkullista. Revi jääsalaatti sekä leikkaa kerä americansalaattia sopivan kokoisiksi. Lisää kastiketta salaatin joukkoon ja siivuta kanat haluamaasi kokoon. Ripoittele viimeiseksi maukas parmesanirouhe salaatin päälle ja sekoita. Itse ainakin parmesanista hullaantuneena laitoin sitä lisää.. lisää.. lisää.. no ei kai, mutta voi laittaa ihan reilulla kädellä. Kastikettakin voi lisätä mielensä mukaan, eikä sitä tarvitse laittaa salaatin joukkoon, jos ei niin halua. Makoisia hetkiä herkkujen ääressä!

Talvisin terkuin
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta