perjantai 7. marraskuuta 2014

Valkosuklainen vadelma-mascarponejuustokakku

Ihanaa viikonloppua kaikille! Vettä sataa saavista ja ilma on mitä on. Onneksi mieltä lämmittää kuuma kahvi, villasukat ja vapaapäivä töistä. Viime tiistaina minulla oli nimipäivät joiden kunniaksi tein töihin kakun, kun sitä vaadittiin! Mietin ja mietin ja vielä mietin mitähän kakkuun laittaisin. Päädyin pitkän pohdinnan jälkeen mascarponejuustoon, vadelmaan sekä tummaan suklaaseen. 




Tarvitset:
1pkt mascarponejuustoa
4dl vispikermaa
1,5 levyä valkosuklaata
3 liivateleteä
3rkl vettä

12kpl dominopipareita
1dl voita sulana

200g vadelmia
1dl hillosokeria
2rkl sitruunanmehua

koristeluun tummaa suklaata 1 levy


- Murskaa dominopiparit pussissa kaulimen kanssa
- Lisää sulatettu voi pipareiden sekaan ja sekoita
- Laita vuokaan (18cm) leivinpaperi ja kaada muru vuokaan, tasoita

- Valmista vadelma hillo kuumentamalla marjat kattilassa 
- Lisää hillosokeri ja lopuksi sitruunamehu

Anna jäähtyä hyvin ennen kuin laitat sitä kakun väliin. 

- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarponejuusto
- Lisää sulanut suklaa seokseen
- Kuumenna 3rkl vettä kattilassa ja sulata pehmenneet liivatelehdet. Kaada tämän jälkeen liivateseos ohuena nauhana vaahtoon hyvin sekoittaen. 

Kokoa kakku laittamalla keksien päälle mascarponeseosta kerros, sitten valdelma hilloa lusikalla sinne tänne. Voit myös halutessasi laittaa tasaisen kerroksen. Minusta kakun leikkauskuvio oli kauniimpi, kun hilloa oli siellä täällä. Jatka täyttämistä samalla tavalla loppuun asti. Koristele vadelmahillolla ja pyörittele puutikulla päälle kaunis kuvio. Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään.  Koristele rouhitulla tummalla suklaalla reunat. 



Moccamaster höyryämään ja kakkua työkamuille nams!
-Hertta-

2 kommenttia:

  1. Tein kakkua viikonloppuna ja kehuja sateli :) Tykkäsin toki itsekin! Kiitos herkullisesta ohjeesta. Erityisesti tuo itsetehty vadelmahillo antoi hyvän säväyksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo ja ole hyvä :) Oli kiva kokeilla välillä jotain muuta juustoa, kuin aina samaa tuorejuustoa :) Kelpas meillä kotonakin sekä töissä. Toivottavasti pian nähdään! :)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta