maanantai 1. joulukuuta 2014

Ensimmäinen täysin vegaaninen ruoka: Tomaattilasagne

Moi! Mulle kirjoiteltiin viestiä blogiin, jossa pyydettiin tekemään vegaaniruokaa. Olen aika innoissani mutta myös untuvikko kyseisellä alueella. Tuotteita olen kyllä ostellut kotiin, Alpron tuotteet ovat tosi hyviä ja tykkään niistä itse todella paljon. Tein illalla soijakermasta, tomaateista ja valkosipulista ihanan lasagnen.



Tomaattikastikeeseen tarvitset:
1 iso sipuli
2  isoa yksikyntistä valkosipulia
5 normaali kokoista tomaattia
5dl vettä
2prk tomaattipyrettä
2-2,5tl suolaa
3rkl sokeria
0,5tl mustapippuria
5rkl öljyä
puntti tuoretta oreganoa

Lisäksi:
lasagnelevyjä
1prk soijakermaa

Leikkaa sipuli ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi, lisää ne öljyn kanssa kattilaan. Kuullota kultainen väri ja lisää pilkotut tomaatit joukkoon veden kera. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä 60min. Lisää sen jälkeen kastikkeen joukkoon tomaattipyree, suola, pippuri, suurinosa oraganosta ja sokeri, sekoita ja anna porista vielä 30min. 

Voit halutessasi siivilöidä kastikkeen lopuksi. Itse tein niin, koska halusin samettista lasagnea.

Käännä uuni päälle 200C ja kokoa lasagne laittamalla lasagnelevyjä alimmaiseksi, sen päälle tomaattikastiketta ja sitten soijakermaa. Toista niin monta kertaa kuin aineksia riittää. Paista uunin keskitasolla n. 40min kannellisessa astiassa.

Tykkäsin kovasti ja varmasti kokeilen lisää eri ruokia, Nam!
-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta