lauantai 13. joulukuuta 2014

Hurmaava ja täydellisen pehmeä paprika-peltileipä

Moi! Joulu lähenee ja pehmoiset, lämpimät ja ihanan tuoksuiset paketit leijailevat mielessä. Mikäs sen parempaa, kun muistaa ystävää herkullisellä leivällä. Tänään valmistin lihakeiton seurana tätä maistuvaa herkkua. Paprikat kuutioiksi, leipäainekset kuppiin ja koneen kanssa sekaisin, paljon kohotusta ja avot. Pinnalle painelin fetajuustoja, jotka toivat ihanaa makua leipään. Näitä voisi lähteä mun uunista pukinkonttiin mumps.. 


Taikinaan tulee:
7dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
2,5tl suolaa
2dl kaurahiutaleita
n. 8dl vehnäjauhoja
3rkl öljyä taikinaan ja ennen uuniin laittoa kohonneen taikinan 
päälle 4rkl+ 1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 iso punainen paprika (voi laittaa enemmänkin)
kourallinen fetaa öljyssä



1. Tein taikinan koneella. Kaada lämmin vesi kuppiin, lisää hiiva, suola, kuutioidut paprikat ja kaurahiutaleet sekaisin, anna turvota muutama minuutti. 

2. Lisäile jauhoja vähitellen joukkoon ja vaivaa samalla hyvin. Kun taikina irtoaa sormista on taikina valmista, lisää öljy. Kohota taikinaa liinan alla 30min.

3. Kun taikina on noussut, painele ilmat pois. Lisää taikina leivinpaperin päälle korkealle uunipellille ja muotoile se pellin muotoon. Anna nousta 30min.

4. 15min jälkeen laita uuni lämpiämään 200C.

5. Kun leipä on kohonnut, lisää fetajuustot ja voitele leivän pinta öljy-valkosipuli seoksella. Paista leipää uunin keskitasolla 20-25min. 

6. Jäähdytä leipä hyvin ennen tarjoilua. Saat siistimmät siivut leikattua leivästä tällöin.

Joulumieltä ja leipomisinspiksiä lähettelee..
..Hertta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta