Pikkupizzat

Moikka ja hyvää uuttavuotta kaikille! Olen ollut loppu vuodesta melko kiireinen enkä ole kerennyt päivitellä blogia juuri ollenkaan. No, korjaillaan asiaa nyt kun selkäkin on suhtkoht kunnossa! Tänään satuimme työkavereiden kanssa puhumaan eri maitten ruoista. Jostain kummasta minulle tuli pizza mieleen niiden keskustelujen jälkeen ja päätin käydä tekemään pikkupizzoja. Ihana tuoksu leijaili asunnossa ja maku oli täydellinen!

Pikkupizzat 18kpl


Tarviset:
400g jauhelijaa
1 keltainen paprika
1 iso sipuli
1 pss juustoraasetta
pizzamaustetta
ketsuppia
valkosipulia/valkosipuliöljyä

Taikina:
2,5dl lämmintä vettä
1tl suolaa
1/2pss kuivahiivaa
n. 5dl vehnäjauhoja
2rkl öljyä

Lisää lämpimän veden sekaan suola ja kuivahiiva, sekoita niin että aineet liukenevat nesteeseen. Lisää jauhoja vähän kerrallaan. Kun jauhot on lisätty laita sekaan öljy ja painele se taikinaan. Jos taikina vielä tämän jälkeen jää käsiin kiinni lisää 1dl jauhoja lisää (jauhoissa eroja). Nosta vedottomaan paikkaan kohoamaan 30minuutiksi. Kun taikina on noussut vaivaa siintä ilmat pois ja jaa taikina 18 osaan, pyörta niistä palloja ja kauli pyöreään muotoon.

Kuumenna uuni 200C. Paista jauheliha paistipannulla ruskeaksi ja mausta suolalla (1tl) ja mustapippurilla (1/2tl). Aloita pizzojen täyttö ketsupilla. Lisää tämän jälkeen juustoraaste, jauheliha sekä pilkottu paprika ja sipuli. Mausta pizzat pizzamausteella. Paista pizzoja uunin keskitasolla 15min. Lisää paiston jälkeen valkosipuliöljyä teelusikallinen pizzaakohti. 

Valkosipuliöljy:
4 valkosipulinkynttä
1,5dl öljyä
1tl sokeria


Ihanan makuisia. Kehuja saivat! 
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta