maanantai 2. helmikuuta 2015

Gluteeniton minttusuklaajuustokakku

Toissa viikonloppuna leikin leipuria ja valmistin valmistujaisjuhliin tarjottavia. Toinen makeista kakuista oli tämä ihana minttusuklaajuustokakku. Kakkuun voi käyttää minttusuklaan korvikkeena pätkiksiä tai vaikkapa minttu baileysia.

Tee kakku 24cm vuokaan



Tarvitset:
150g pirkan suklaa-riisipaloja (glut.)
50g voita

600g philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
5dl vispikermaa
300g minttukrokantti suklaata (marabou)
6 liivatetta
3rkl vettä

päälle:
1pss mariannepalloja
1rkl kaakaojauhetta

1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään
2. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja lisää muru vuoan pohjalle jossa on leivinpaperi
3. Sulata suklaa vesihauteessa
4. Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa, sekoita hyvin
5. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet. Kaada neste hiljalleen seokseen. Vatkaa samalla hyvin.
6. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
7. Koristele kakku marianne palloilla ja kaakaojauheella 

vinkki: Lisää mariannepallot juuri ennen tarjoilua. Pallot sulavat helposti.
Kakku on valmis tarjottavaksi!

Hertta

7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Tämän kakun makua en päässyt itse maistamaan muuta kuin teko vaiheessa, mutta aikaisempi versio, jonka kotona tein, oli todella hyvä :-)

      Poista
  2. Voin kertoa, että törkeen hyvää oli! �� Kiitos Hertta!

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta