lauantai 14. helmikuuta 2015

Hertsun ihanat vanilja-suklaasuukot

Höh, ystävänpäivä on tänään ja minä menen iltavuoroon. Oikein hyvä yhdistelmä ystäviä ja ystävyyttä. Onneksi ystävyys kestää yhdet mokomat työt ja viestiä voi aina laittaa rakkaille. Luojan kiitos, että puhelimet on keksitty. Eilen minulla onneksi oli vapaapäivä, jolloin pääsin hieman askartelemaan keittiössä. Alkuviikosta kuulin, että suklaasuukkoja voi valmistaa itse. Siinä samassa sähellyksessä näin facebookista, että K-ruoka.fi:ssä oli ihana ohje näiden herkkujen valmistukseen. Alkuperäinen resepti tästä. Minusta se on oiva lahja ystävälle herkuksi. Muuntelin reseptiä hieman omanlaiseksi.

Hertsun suukot



Tarvitset:
1pkt mariekeksejä

Täyte:
3kpl kananmunan valkuaisia
1rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl vanilja-aromia

1 3/4 sokeria
1/2dl glukoosisiirappia
1/2dl vettä

Päälle:
3 levyä tummaa leivontasuklaata
1rkl rypsiöljyä
sydän koristerakeita

Lisää kattilaan sokeri, vesi ja glukoosisiirappi. Keitä hiljalleen seos 110-asteiseksi. Käytä mittaamiseen siihen käytettävää lämpömittaria. Tee sillä aikaa kova valkuaisvaahto. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa vaahto valkuaisista ja lisää sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Kun seos on 110-asteinen, lisää se valkuaisvaahdon joukkoon nauhana voimakkaasti vatkaten. Valkuaisvaahto kypsyy ihanaksi italiaiseksi marengiksi. Vatkaa vielä voimakkaasti siihen asti, kunnes seos on jäähtynyt. Tämän jälkeen lisää seos pursotin pussiin ja pursota sitä keksien päälle (kts video) Laita tämän jälkeen pusut jääkaappin tekeytymään 3 tunniksi. 

Kun suukot ovat jähmettyneet, sulata suklaa kattilassa vesihauteessa. Lisää öljy. Kasta suukot suklaassa ja nosta ne talouspaperille jähmettymään. Lisää mahdollisimman nopeasti koristeet pintaan, ettei suklaa kerkeä kuivua. Siirrä suukot jääkaappiin kovettumaan. 

Kuljeta suukot ystävillesi. Saat varmasti iloisia reaktioita.
Hyvää ystävänpäivää kaikille <3

-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta