sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Herkkuburgeri

Moikka ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille. Olemme mieheni kanssa noudattaneet kevyitä ruokajuttuja tässä niin kauan, että nyt oli jo aikakin herkutella. Keittiöstämme valmistui tänään herkullinen burgeri, joka piti sisällään mm. mehevän naudanpihvin, jugurttia ja cheddaria. Kylmä coca-cola kaveriksi ja ai että. Ilmeet olivat tyytyväisiä.




Tarvitset:
1prk turkkilaista jugurttia
1prk koskenlaskija cheddarjuustoa
1pkt rucolan versoja
1prk felix makukurkkuja

Pihviin:
400g naudan jauhelihaa
1tl suolaa
1tl sokeria
1 iso sipuli

Tomaattikastike:
10kpl kirsikka tomaatteja
1prk tomaattipyrettä
1dl vettä
ripaus suolaa
1tl sokeria
1/2tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi

Perunat:
3kpl perunoita
öljyä
suolaa

Aloita pihvin valmistamisesta. Pilko sipuli, mittaa mausteet ja sekoita ne hyvin jauhelihan kanssa. Laita massa maustumaan jääkaappiin tunniksi. Tee sillä välin tomaattikastike. Puolita tomaatit, lisää kattilaan vesi, pyree, valkosipuli ja mausteet. Anna ainesten porista kattilassa miedolla lämmöllä 30min. 
Valmista perunat. Leikkaa perunoista tikkuja. Minä jätin kuoret perunaan, jos itse haluat kuoria perunat on se sallittua. Pirskottele ranskalaisten päälle öljyä ja suolaa > paista ranskalaisia uunissa 20min niin, että ne ovat rapeita. 

Tee taikinasta paistinpannulle 2 isoa pihviä. Paista pannulla voissa pihvit keskiasteella, niin pihvi ei pääse palamaan. Pinta ruskistuu mukavasti ja liha kypsyy sisältä oikein. Paistoin pihvejä n. 15-20min. Voit halutessasi tarkistaa pihvin sisälämmön sille kuuluvalla mittarilla.

Sämpyläohje löytyy aikaisemmasta hampparipäivityksestä > Hertsun purilaiset

Kun kaikki on tehty kokoa hampurilainen minun ohjeen mukaan tai mieleiselläsi tavalla. Käytin valmiin annoksen 5min uunissa jälkilämmöllä. Niin hampurilainen sai vielä loppu silauksen kuumuutta itseensä. Kyllä oli hyvää. Voin suositella lämpimästi!

-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta