keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Herkullisen helppo pekonimunakas

Hyvä iltaa! Päivän työtouhut on touhuttu iltavuorossa ja nälkä kurnii tiestysti vatsaa, kun kotiin pääsee. Kepeä ja raikas lenkki ennen syömistä pitää kyllä unimatin kaukana. Noh, ehkä se uni sieltä joskus hiipii meidänkin kotiin. Alapuolella kirjoitust herkullisesta pekonimunakkaasta joka valmistuu helposti ja vieläpä käden käänteessä.


(2 annosta)
Tarvitset: 
140g pekonia
5kpl kananmunia
3dl maitoa
1/2tl suolaa
1tl sokeria
ripaus mustapippuria

päälle:
tomaattia
juustoraastetta
rapeaa kuivattua sipulia
valkosipulikastiketta

Pilko pekonit saksilla kylmälle pannulle. Kuumenna vasta sen jälkeen. Pekonista tulee mukavan rapeaa tällä tekniikalla. Kun pekonit on valmiita sekoita erillisessä kupissa munat, maito ja 
mausteet  > lisää pannulle. Kypsennä munakas puoli (3) teholla, niin munakas ei tummu liikaa pohjasta. Lisää valmiin munakkaan päälle tomaatit, juustoraaste, sipulit ja kastike. Lämmitä hetki pannulla ennen tarjoilua. Koko munakkaan tekemiseen menee vaivaiset 10min. 

ps. voit tehdä maidottoman version vaihtamalla maidon soijajuomaksi tai kermaksi

Hertta

2 kommenttia:

  1. Kiitos helposta ja hyvän tuntuisesta reseptistä, joka sopii myös meille hiilihydraatteja laskeville. Lisää tällaisia, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppahan hyvä :-) Lisää tulossa. Ostin juuri kasan quinoa, papuja, kikherneitä, linssejä ym...

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta