torstai 21. toukokuuta 2015

Kanasalaattia made by me

Ai että! Ilma näyttää siltä, että kyllä se kesä sieltä pikku hiljaa hiipii tännekin kulmille. Toivoisin kovasti, että viikon päästä lauantaina meitä juhlioita hellisi ihana lempeä kesäsää. Mekot hulmuten ja punat huulissa iloisella mielellä. Sitä ennen on vielä paljon leipomisia edessä ja muuta häsellystä. Valmistujaiset ja vielä omat sellaiset vaativat vankkaa suunnittelua ja ideointia. En olisi uskonut vielä 2,5 vuotta sitten, että paperit kourassa seison tänä kesänä. Niin se vain näpsäkästi hoitui sekin!

 Tuli tämän päivän aurinkoisesta ilmasta ja fiiliksestä mieleen tämä salaatti, jota tein viime viikolla. Ohjeesta riittää salaattia 6 henkilölle. Nappaa resepti talteen!



Tarvitset:
600g kanan maust. fileepihvejä
(marinadiksi sweet chili-kastiketta, suolaa ja mustapippuria)
1pss rapeaa jävuorisalaattia
1 puntti rucolaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1vihreä paprika
100g pastaa 
1 iso punasipuli
1 pkt fetaa

Ohjeistani kukaan ei ole varmaan koskaan huomannut, että rakastan paprikaa yli kaiken. Se antaa kaikille ruoille todella hyvän maun! Jos et pidä paprikasta voit korvata sen vaikkapa kurkulla ja tomaateilla. 

Ohje:
Pilko kanat suikaleiksi ja marinoi ne sweet chili-kastikkeella, suolalla ja pippurilla tunti ennen paistoa. Laita pasta vesi kiehumaan liedelle ja valmista pastat ohjeen mukaisesti. Paista kanat pannulla öljyn kera kypsiksi. Huuhtele kasviket ja pilko ne haluamaasi kokoon. Asettele salaattiainekset kauniisti kulhoon ja ripottele päälle feta. Tarjoile raikkaan veden ja ruisnappien kera. Nam!

psst. Salaatissa riisiltä näyttävä komponentti on pastaa, jota löysin lähikauppa Disa's fishistä. Se on mielestäni venäläinen tuote, jota en ole nähnyt Haminan muissa kaupoissa. Mukava uusi tuttavuus ja sopii loistavasti salaatteihin lisukkeeksi.

Mukavaa viikonloppua!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta