Kampasimpukat ja herkullinen hernerisotto - Scallops and yummy pea risotto

Hyvää iltaa ja alkanutta viikkoa kaikille. Koulun loppuminen ei suinkaan tuonnut minulle vapautta vaan töitä on tehtävä. Valmistin kiireideni välissä itselleni ja miehelle kampasimpukoita ja risottoa, jonka twistinä oli tällä kertaa herneet. Voi että mikä ihana maku ja väri herneistä tuli risottoon. Risotto on joka kokkiohjelman kauhu ja kirous. Joka kerta risotto on muka liian vetelää tai kiinteää, tai ylikypsää tai raakaa tai tai.. Itse tällä kertaa onnistuin mielestäni täydellisesti. En voi olla varma siintä mitä Gordon Ramsay olisi ollut tästä mieltä, mutta minä ja mieheni oltiin ruokaan erittäin tyytyväisiä. Aldente riisi ja kampasimpukoissa rapea pinta nam..

4 annosta

Kampasimpukat kävin ostamassa lähikaupastani Disa's fishistä. Sieltä löytyy lihoja, kaloja ja äyriäisiä melkeimpä joka lähtöön.

Tarvitset siis:
kampasimpukoita 3-4 per ruokailija
loraus öljyä
ripaus suolaa

Risottoon:
300g risottoriisiä
8dl kasvislientä
1 sipuli
150g herneitä
1rkl sokeria
1/2tl suolaa
1rkl öljyä
ripaus mustapippuria
2rkl ruohosipuli tuorejuustoa (bonjour)

Ota kampasimpukat sulamaan pakasteesta hyvissä ajoin niin, että ne ovat huoneen lämpöisiä ennen paistamista. Pakastetuissa simpukoissa huonona puolena lienee se, että niissä on paljon nestettä joka paiston aikana valuu pannulle eikä simpukka paistu rapeaksi. Olisi siis hyvä että kampasimpukan saisi kuivattua mahdollisimman kuivaksi ennen pannulle laittamista. Muista myös poistaa simpukassa oleva "jalka" jos simpukoissasi sellainen on. Yleensä ne ovat poistettu jo ennen kuin simpukat laitetaan myyntiin. Jalka/evä on sitkeää eikä tunnu suussa aterian aikana miellyttävältä. Valmista risotto ennen simpukoiden paistamista.

Aloita risoton valmistus laittamalla riisit öljyn ja pieneksi pilkotun sipulin kanssa pannulle ruskistumaan. Kun riisi alkaa muuttua kuultavaksi aloita liemen lisääminen pannulle kauhallinen kerrallaan. Muista käännellä riisiä lyhyin väliajoin. Lisää seuraava kauhallinen nestettä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Muussaa sauvasekoittimella kypsennyksen yhteydessä herneet. Lisää herneet valmistuksen loppu puolella n. 15min kohdalla. Kun hernepyree on risoton seassa lisää joukkoon mausteet ja tuorejuusto. Kääntele ne joukkoon ja nosta kasari pois liedeltä. Valmistukseen menee yhteensä aikaa n. 20min. Korvasin parmensanjuuston tuorejuustolla, koska koin että se sopisi paremmin tähän risottoon. 

Mausta simpukat suolalla ja paista ne todella kuumalla pannulla pienessä tilkassa öljyä 2min per puoli. Paista simpukoita mielellään liian vähän kuin liian paljon. Ylikypsät simpukat eivät maistu hyviltä. 

Koristele annos herneenversoilla ja rucolan versoilla

Minkälaisia kokemuksia sinulla on kampasimpukoista? Oletko tehnyt simpukoita kotona vai maistanut niitä ravintolassa?

Maukkaita kokkailu hetkiä!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta