maanantai 15. kesäkuuta 2015

Rapsakat iltapalaleivät chorizolla, fetalla ja tomaattisalsalla

Moikka! Viikonlopun hulinoista selvitty. Olin ystävieni kanssa viettämässä perjantai-iltaa  illanistujaisten merkeissä Kotkassa ja lauantaina Bastionissa Haminen yössä, jossa oli mukava kattaus esiintyjiä. Voin kertoa, että oli älyttömän mukavaa ja äänikin on hieman käheänä laulamisesta. Mukavaa oli! 

Tein muutama viikko sitten ekstemporee iltapalaa, johon tuli chorizomakkaraa ja tomaattisalsaa. Mausteisuutta ja raikautta siis luvassa. Nappaa ohje talteen!



Tarvitset:
6 esikypsennettyä sämpylää puolitettuina
1pkt (4) chorizo raakamakkaraa
oliiviöljyä

Tomaattisalsa:
3 isoa tomaattia
1rkl oliiviöljyä
nippu korianteria
1 sipuli
2 tuoretta chiliä
1pkt fetaa
mausteeksi: mustapippuria, suolaa ja sokeria

Ohje:
Pilko tomaatit ja sipulit pieniksi paloiksi, laita ne kuppiin ja kääntele sekaisin. Pilko pieneksi silpuksi myös korianteri, lisää joukkoon. Rouhi sekaan makusi mukaan mustapippuria. Sokeria ja suolaa 1/2tl kumpaakin. Laita maustumaan jääkaappiin. 

ps. Saat salsaan mukavan potkun chilillä, jos haluat.

Leipien valmistus:
Laita uuni kuumeneman 200C. Halkaise sämpylät puoliksi ja aseta uunivuokaan tai pellille. Lorauta jokaiseen puolikkaaseen vähän oliiviöljyä. Ota makkarat paketista, vedä taikina ulos kuoresta (suolesta) ja  laita suoraan pannulle paistumaan pienissä erissä. Kun makkara on kypsynyt lusikoi se leipien päälle, lisää fetakuutiot murennettuna ja laita herkut paistumaan uuniin 10min.

Kun leivät tulevat uunista tarjoile ne ihanan tomaattisalsan ja pilkotun chilin kera. Mukavan mausteista naposteltavaa, jonka kruunaa loistavasti raikas tomaattisalsa! Sopii hyvin juhannuspöytään! Koristele tuoreella korianterilla.

Muita vinkkejä tässä: 













Mukavaa loppu viikkoa!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta