Sipuli-mozzarellaleipä

Aikomuksenani oli tehdä tänään tomaatti-mozzarellaleipää, mutta kerran tomaatit unohtuivat kauppaan niin teinkin sipuli-mozzarellaleipää. Voi nam kuinka hyvää! Maistui hyvin salaatin seurana ja sellaisenaan. Tee itse ihana yrttivoi voista, valkosipulista ja ruohosipulista.


Tarvitset:
3dl vettä
n. 7dl jauhoja
1tl suolaa
1pss kuivahiivaa

Päälle:
1pkt mozzarellaa
1 iso punasipuli
2tl oreganoa
oliiviöljyä valutetaan nauhana leivän päälle
karkeaa suolaa oman maun mukaan

Lisää käden lämpöinen vesi, hiiva ja suola kulhoon, sekoita. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa kokoajan. Taikina on silloin valmista kun se ei tartu käsiin. Laita valmis taikina pellille ja muotoile haluamaasi muotoon. Anna kohota pellillä 20min. Kun taikina on kohonnut lisää päälle viipaloitu mozzarella ja puolikuiksi leikattu punasipuli. Ripottele päälle myös oregano ja suola, viimeistele oliiviöljyllä. Paista uunin keski osassa 200C 20-25min. 

Anna jäähtyä ja tarjoile!
Hertta

Kommentit

  1. Herranjesta näitä ohjeita. Kieli jalkapohjan alla katselen näitä sun luomuksia. Upeeta työtä!! Testiin ehdottomasti tämä ja moni muu. -Marja

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kokeiluun!!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herkullinen kanalasagne savujuustolla ja paprikalla höystettynä

Herkullinen Juustoleipä - Cheese bread

Vegaanin kasvispyörykät (glut)