tiistai 18. elokuuta 2015

Vegaanin kasvispyörykät (glut)

Heippa ja mukavaa tiistaita kaikille! Kirjoittelen seuraavassa sormisyötävistä, joita tein viime tiistaina Helsinkiin. Voit lukea lisää tapahtumasta täältä. Nämä kasvispyörykät saivat ihan älyttömästi kehuja ja on kyllä pakko myöntää että hyviä oli! Tarjosin pyöryköiden kanssa raikasta minttu-jugurttia.

Ohjeesta tulee 30 pyörykkää




Tarvitset:
1 kpl keskikokoinen kesäkurpitsa
1 kpl punainen paprika
1 kpl keltainen paprika
1 yksikyntinen valkosipuli
4 kpl porkkanaa
1 kpl sipuli
1,5 dl kasviperäistä ruokakermaa
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
n. 2 dl gluteenittomia jauhoja
5 rkl sweetchili kastiketta
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
(0,5 dl öljyä) jos paistat pyörykät uunissa lisää sekaan öljy.


Ohje: Kuori ja raasta vihannekset raasteeksi. Jos vihanneksista tulee näkyvästi paljon nestettä valuta niistä osa pois. Älä kuitenkaan kaikkia, koska liemi anttaa herkullisen maun taikinaan. Lisää raasteen joukkoon kerma, kaurahiutaleet, jauhot sekä muut listassa olevat ainekset. Sekoita seos tasaiseksi ja anna maun tekeytyä jääkaapissa 1h. Kun otat taikinan kaapista näet tarviiko se vielä lisää jauhoja taikka hiutaleita. Joskus vihanneksista lähtee todella paljon nestettä jonka seurauksena taikina on niin löysää ettei siintä saa muotoiltua mitään. Lisää jauhoja sen mukaan miten taikina käyttäytyy. Niin saat työstettyä taikinasta pyöryköitä.  

Voit paistaa pyörykät uunissa 200C 30min tai kuumassa öljyssä. Tällä kertaa paistoin pyörykät öljyssä. 
  • kuumenna öljy 170-180C paistomittaria apuna käyttäen. Varmista että lähelläsi on kattilan kansi, jolla voit vahingon sattuessa tyrehdyttää tulen. 
  • kastele käsiä hiukka ennen kuin käyt pyörittelemään pyöryköitä. Taikina ei jää niin helposti käsiin kiinni.
  • paista pyöryköitä 5 kerrallaan, siksi etteivät ne jää kiinni toisiinsa tai öljyn kuumuus laske.
  • paista n. 4 min. Niin että väri on kullanruskea
  • nosta valmiit pyörykät reikäkauhan kanssa talouspaperin päälle "kuivumaan"
  • tarjoile kylmänä tai lämpöisenä
Minttujugurtti:
500g maustamatonta soijajugurttia
1 puntti tuoretta minttua
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria rouhittuna joukkoon makusi mukaan

Ohje: Jos omistat sauvasekoittimen surrauta sen kanssa kaikki ainekset sekaisin. Laita maustumaan jääkaappiin (ainakin) tunniksi. 

Tarjoile herkulliset kasvispyörykät minttujugurtin kanssa ja nauti!
Kokeile myös näitä herkullisia kasvispihvejä. 


Mukavaa alkanutta viikkoa!
Hertta

4 kommenttia:

  1. Hei, huomioithan että resepti ei ole täysin gluteeniton sillä tuo Oatly kaura fraiche sisältää gluteenia. Samoin kaurahiutaleet tulisi olla gluteenittomia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos huomiosta. Olin siinä käsityksessä että "ranskankerma" olisi gluteeniton. Mutta saattaakin sisältää gluteenia. Joidenkin keskusteluiden ja keliakia ryhmien kirjoituksista päättelin, että se olisi gluteenitonta. Kaurahiutaleet olivat gluteenittomia. Taidankin lisätä sen tekstiin, jos joku muukin ihmettelee asiaa.

      Poista
  2. Hei! Olet kirjoittanut tämän aikoja sitten mutta kysyn kuitenkin jos satut näkemään minun kommentin että, tuleeko tuo 0,5 dl öljyä siihen taikinaan vai onko tuo paistamiseen? Kuulostaa niin paljolta.. Tämä resepti kuulostaa muuten niin hyvältä että pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Heippa. Öljy tulee taikinaan, jos paistat pyörykät uunissa. Lisäsinkin sen tuohon reseptiin niin on selkeämpi. Ohje on myös starboxin puolella http://starbox.fi/herkuttelijat/vegaanin-kasvispyorykat-glut . Mukavaa kevättä ja kysele jos on vielä jotain mietintämyssyn alla :)

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta