Maailman Parhaat Lämpimät Voileivät

Maailman Parhaat Lämpimät Voileivät

Syksyn tullessa kaikki uunissa valmistuneet tuotokset ovat parhaita. Ihan vaan sen takia, että ne ovat kuumia tai lämpöisiä. Nämä leivät ovat ensimmäistä kertaa valmistuneet yli viisitoista vuotta sitten. Vanhempani tekivät näitä herkkuja iltapalaksi saunavuoron jälkeen, jolloin oli aina ihan hirrrveä nälkä. Minusta tuntuu, että lapsena oli aina nälkä. No niin on kyllä nyttekin, mutta ei raaski enää syödä niin paljon kuin silloin muinoin. Tiedätte varmaan mitä tarkoitan….

Resepti on jäänyt muistiin herkullisuuden takia. Olen saanut hyvää palautetta, kun olen näitä valmistanut. Resepti on hyvin simppeli eikä vie aikaa juuri mitään. Eli jos tunnet olevasi “peukalokeskelläkämmentäosaamis” fiiliksellä niin voin luvata, että onnistut varmasti!

Tarvitset: (9 leipää)

  • 9 palaa monivilja paahtoleipää
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 1 iso sipuli
  • 1 yksikyntinen valkosipuli tai 3 normaalia kynttä
  • 2 dl ketsuppia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 pss mozzarella juustoraastetta

Päälle:

  • pizzamaustetta ja oreganoa
Ohje: Laita uuni kuumenemaan 200C. Valmista tonnikala tahna: Lisää tonnikalat kuppiin öljyineen, pilko sipulit ja lisää ne tahnaan. Lisää myös muut ainekset joukkoon ja sekoita hyvin. Anna maustua hetki ennen leipien päälle laittamista (uunin lämpeämisen verran) Lusikoi tahna leipien päälle ja ripottele päälle juusto. Mausta vielä pizzamausteella ja kypsennä uunissa 15-20min. Nosta leivät uunista ja anna jäähtyä hetki. Tarjoile salaatin kanssa tai ilman. Nauti!
Kuulostaa hyvältä. Herkullista on myös kun on jäänyt tulista tonnikala-tomaattikastiketta ja levittää sen leiville. Päälle tuoretta tomaattia ja juustoa. (Kastike: kuori ja viipaloi pari valkosipulin kynttä ja silppua sipuli, chilisilppua tuoretta tai kuivattua, Laita pannulle öljyä ja kuullota sipulit ja chili. Lisää purkki paseerattua tomaattia ja hauduta 15 min., lisää 2 purkkia tonnikalaa, tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa pastan kanssa). terveisin, Merja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

c

Lorem ipsum dolor sit amet, unum adhuc graece mea ad. Pri odio quas insolens ne, et mea quem deserunt. Vix ex deserunt torqu atos sea vide quo te summo nusqu.