sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Rouskuvaa, makeaa ja raikasta: Chili-hunajainen lohisalaatti

Mukavaa sateista sunnuntai-iltaa. Mulla alkaa olla uusi koti kunnossa ja tavarat paikallaan. Jotenkin omat työt ovat hankaloittaneet tätä tavaroiden paikalleen laittamista vai onkohan se ollut vain joku tyhmä tekosyy siihen? Vähän laiskuutta ripauksena päälle niin ei varmasti mikään tavara liiku minnekkään hah! No onneksi nyt paremman puolella ja koti alkaa näyttämään kodilta. Kiireiden keskellä ruoanlaittokin on jäänyt hieman vähemmälle, mutta olen silti yrittänyt kehitellä uusia juttuja. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa reseptin uudesta lempi salaatistani, johon sain hunajat hunajainensam.fi. Käy kurkkaamassa ihanat hunajamaut sivuilta. 

Tarvitset: (2 henkilöä)
450g ruodotonta kirjolohta
3rkl chili-hunajaa (Hunajainen Sam)
2tl suolaa
1tl mustapippuria
----------------------------
1pss tuoretta pinaattia
1pss/puntti rucolaa
1 punainen paprika
pätkä kurkkua
1pss linkosuon pieniä tomaatti-paprika ruissipsejä
pinjansiemeniä
----------------------------
kastikkeeksi: ranskankermaa

Ohje:
Mausta kala suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paista uunin keskitasossa 20-30min 200C riippuen fileen paksuudesta. Huuhtele sillä välin rucolat ja pinaatit ja pilko kasvikset pieniksi suikaleiksi/kuutioiksi. Kun kala on valmis, anna sen jäähtyä hetki ennen salaatin päälle nostamista. Lisää päälle ruissipsit, pinjansiemenet ja ranskankerma. Tee salaatin päälle lusikalla hunajaisia raitoja ja rouhaise vielä pippurimyllystä mustapippuria päälle ja tarjoile.

Voisin sanoa, että onnistuin!
Nam, Hertta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta