tiistai 17. marraskuuta 2015

Aura-päärynäpiirakka

Pikkujoulukausi on startannut! Viime viikonloppuna juhlimme pikkujouluja työkamujeni kanssa. Oli skumppaa, punaviiniä ja herkullisia syötäviä, jotka sain itse valmistaa. Tarjolla oli chorizo-lihapullia, vuohenjuustotäytteisiä patonkeja, salaattia, lohirullia ja aura-päärynäpiirakkaa. Työkaverini antoi minulle vinkin piiraaseen. En ollut koskaan ennen valmistanut sitä, mutta nyt voin sanoa, että varmasti teen uudelleen. Oli se niin huippu hyvää jota suosittelen kyllä kaikille. 

Piirakasta riittää suurehkoja paloja n. 12 henkilölle

Tarvitset:
1pkt piirakkataikinaa
2kpl isoja päärynöitä
1dl ruokakermaa
1pkt aurajuustoa

psst. Voit valmistaa taikinan myös itse. Ohjeeseen pääset tästä.

Ohje:
Tee/sulata taikina huoneenlämmössä. Painele taikina tasaisesti pohjalle. Kuori ja pilko päärynät siivuiksi, asettele pohjalle vieri viereen. Murusta aurajuusto ja kaada lopuksi kerma päärynöiden päälle. Paista uunin keskitasossa 200C n. 40min.

Jäähdytä ja nauti!
Hertta 

2 kommenttia:

  1. Ihan hyvää oli piirakka varmaankin. Suosittelisin käyttämään oikolukijaa, ennen kuin julkaiset blogipostauksiasi. Ihan ystävällisesti!

    VastaaPoista
  2. Että joku jaksaa.. Joka kerta sama tyyppi mutta eri blogi.. lopeta ihan ystävällisesti !!

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta