Itse tehty pasta

Pastaa, ravioleja, pennejä, spaghettia.. mitä ihanaa sitä saakaan aikaan, jos viitsii nähdä hieman vaivaa ruoan eteen? Suosittelen kaikille vähänkin enemmän ruokaa harrastavalle, että ostatte pastakoneen, mielellään hyvän sellaisen esim. marcato atlas- merkkisen. Kaupan pastat ovat sen jälkeen unholaa ja niitä tulee tehtyä pelkästään hätätapauksessa. Trust me!


Tarvitset: (4 annosta)
4 1/2-5dl durum vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1tl suolaa
3rkl öljyä
(1/2tl pastaväriä värjäämiseen, jos haluat)

Ota kulho esiin. Riko kananmunat, lisää suola (pastaväri) ja öljy: sekoita. Aloita lisäämään joukkoon jauhoja vähitellen, alusta samalla koko ajan. Kun taikina ei tartu sormiin nosta se pöydälle vaivaamista varten. Vaivaa taikinaa yhtäjaksoisesti 10min. Kokeile sen jälkeen taikinan kimmoisuutta painamalla siihen sormella jälki, jos taikina palautuu takaisin normaaliin muotoonsa on taikina valmista, muutoin jatka vaivaamista vielä hetki. 

Jos teet taikinan ilman konetta, kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa 30min ennen kaulimista. Kun valmistat pastan koneella voit aloittaa heti. 

Leikkaa taikinasta paloja ja säädä koneen säädöt haluamasi paksuuden mukaan. Veivaa taikinaa monesti niin, että taikina on sileää ja helposti työstettävää. Parasta pasta on sillon, kun se on todella ohutta, nam! Voit tehdä oman mielesi mukaan taikinasta spaghettia, tagliatelleja, lasagnelevyjä, ravioleja tai mitä vaan keksit. Kuivata pastoja muotoilun jälkeen pyyheliinan päällä 1/2-1h. Keitä hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä 2-3min. Tarjoile heti!

Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta