torstai 28. tammikuuta 2016

Rapea siemenleipä

Joko talvi loppui? Itse olisin mielummin kulkenut kovassa paukkupakkasessa, kuin tuossa inhottavassa vesisateessa. Koiran ulkoiluttaminen tuntuisi mukavammalta, kun ei jäisi kaiken maailman kurat kiinni turkkiin. Ehkä tämä on vain merkki keväästä ja tulevista aurinkoisista ilmoista. Nojoo, sää loistaa huonoudellaan, mutta onneksi kotona uunin vieressä on lämmintä. Tein yksi ilta tätä leipää, jonka jätin yöksi jääkaappiin nousemaan. Reseptiikkaa seuraavassa.


Tarvitset:
5dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa
n. 9dl vehnäjauhoja
3rkl auringonkukan siemeniä
3rkl pellavan siemeniä
1tl suolaa
2rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset metallikulhossa sekaisin. Taikina jää löysäksi, mutta se on homman juju. Peitä astia liinalla ja aseta se jääkaappiin tekeytymään. Mieluiten aamuun asti, muutoin 4h, jos et jaksa odottaa. 

Aamulla sinua odottaa jääkaapissa hyvin turvonnut ja jähmeinen taikina. Lämmitä uuni 200C, kauhaise taikina lusikalla pellille ja paista sitä sen jälkeen 40min. Anna jäähtyä ilman liinaa. Näin pinta pysyy rapeana. 

Hertta <3

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Riivaatko leipää ennen uuniin laittoa? Entä kohotatko leipää vielä pellillä?
    Kokeilin leipää ja siitä tuli todella ohut, eikä pinta revennyt lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :-) Taikinaa ei tarvitse vaivata. Suoraan vaan kupista pellille. Oliko sinulla noussut taikina kumminkin jääkaapissa?

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta