sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kreikkalaiset lihavartaat

Kreikkalaiset lihavartaat (4 henkilöä) 1kg porsaan kasleria5dl oliiviöljyä3 valkosipulinkynttä1,5tl suolaa1rkl sokeria1/2-1tl mustapippuria
Marinadi: (jota sivellään lihan pintaan paiston aikana)
5dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1,5tl suolaa
1rkl sokeria
1/2-1tl mustapippuria

Ohje:
 
Ota liha pöydälle lämpiämään 1 tunti ennen valmistusta. Poista lihasta suurimmat läskit ja pilko sopiviksi palasiksi. Ota varrastikut esiin ja laita tikkuihin haluamasi määrä lihaa. Kuumenna grilli kuumaksi ja paista vartaisiin ruskea pinta. Laske grillin lämpötila minimiin ja sivele lihojen päälle öljyseosta. Aina kun käännät lihoja, sivele öljyä pintaan. Lihat ovat grillissä 35min, joten huomioi, ettei grilli ole liian kuuma. Muutoin pinta palaa. 

Saat tällä reseptillä lautasellesi herkulliset ja mehevät vartaat, jotka irtoavat tikusta kerta puraisulla. Vartaiden kanssa syötäväksi sopii fetasalaatti, patonki, tsaziki sekä itse tehdyt lohkoperunat.
Onko blogini sinulle tuttu vai törmäsitkö resepteihin vasta ensimmäistä kertaa? Toivottavasti kirjoitellaan pian!
Terkuin. Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta