perjantai 2. joulukuuta 2016

Aura-punajuuripiirakka

Tämä ihana punajuuripiirakka loisti myös joulu/-kattauspöydässä viime kuun puolella. Niin kuin toimittajallekin kerroin: Olen niiiiiin rakastunut punajuureen, että voisin tehdä siitä vaikka leivoksia. Tämä piiras on todella helppo valmistaa. Hurmaat vieraasi aivan varmasti! Nappaa resepti taskuun. 
 
Aura-punajuuripiirakka
8kpl raakoja keskikokoisia punajuuria
200g ranskankermaa
1pkt aurajuustoa
nippu timjamia
1rkl voita
1/2tl suolaa
1/2tl mustapippuria

Pohja:
150g voita
3dl vehnäjauhoja
2rkl vettä

Ohje: Aloita leipominen piirakkapohjasta. Vatkaa pehmeä voi ja jauhot yleiskoneella sekaisin. Lisää vesi ja anna vielä sekoittua hetki. Kaada taikina vuokaan ja painele tasaiseksi. Kuori sekä raasta punajuuret ja lisää ne pannulle voin kanssa. Paista punajuurista ylimääräiset nesteet pois ja lisää sen jälkeen joukkoon ranskankerma ja mausteet. Hauduta seosta paistinpannulla 20min ja lisää puolet aurajuustosta muruna sekaan. Kaada täyte vuokaan, murustele pinnalle loput aurajuustosta. Paista uunin keskitasolla 200C 35min. Jäähdytä ja koristele tuoreella timjamilla. Tarjoile piirakka lämpimänä ja hymyhuulilla.

Käy kurkkaamassa haastattelu täältä!
Ihastut varmasti! psst. lisää punajuurireseptejä tulossa pian..
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta