Joulun tunnelmaa. Lunta satelee, pakkanen paukkuu ja ulkona loistaa kaikessa kauneudessaan ihmisten pihat, joissa on mitä kauneimpia valoja ja kynttilä asetelmia. Mikä parasta meidän talo alkaa pikku hiljaa muistuttaa kotia. Keittiö on valmis ja makuuhuone sekä olohuone valmistuu pian. Joulu saa siis tulla <3
Viime kuussa sain mielenkiintoisen sähköpostin, jossa kyseltiin haastattelua blogin sekä ammattini puolesta. Mietin hetken ja suostuin haastatteluun ilomielin! Luoksemme saapui ihana Elina SuPerilta, joka teki minusta jutun joulukuun 2017 SuPer lehteen. Meillä löyty heti yhteinen sävel keskusteluun, jonka takia juttua olisi riittänyt iltaan asti. Herkuteltiin tämän ihanan juustokakun sekä herkullisen punajuuripiiraan seurassa. Mukava kokemus +10! Nappaa ihanat jouluiset reseptit talteen. Ensimmäisenä tämä juustokakku nam!
Luumu-kanelijuustokakku (22cm)
4 dl vispikermaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 prk luumuhilloa
1 rkl sokeria
4 tl kanelia
1 dl maitoa
4 kpl liivatelehtiä
Pohja:
150 g digestive keksejä
100 g annas pipareita
120 g voita
Koristeluun:
pipareita
kermavaahtoa/- tai mitä vaan
Koristeluun:
pipareita
kermavaahtoa/- tai mitä vaan
Ohje: Aloita leivonta laitamalla liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa keksit muruksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja kaada ne irtovuoan pohjalle tasaisesti. Vispaa kerma vaahdoksi sekoita joukkoon tuorejuusto ja hillo. Mausta kanelilla ja sokerilla sekä lisää maito. Kuumenna kattilassa tilkka (2rkl) vettä ja sulata pehmenneet liivatelehdet. Lisää kuuma liivate ohuena nauhana kermaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Kaada kakkuseos murupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Koristele kakku kermaruusukkeilla ja piparkakuilla. Ihana jouluinen kakku on nyt valmis, nam!
Hertta