Haminanpaisti

Mukavaa huomenta kaikille! Kävin jotakin aikaa sitten paikallisessa lidlissä kaupassa ja kaappasin mukaani karjalanpaistilihoja paketillisen. Olen pitkään jo miettinyt, että pitäsi tehdä jotain mureaa ja maistuvaa ruokaa. Ideahan oli kaupassa selvä, että karjalanpaistilihoista tehdään karjalanpaistia. Kotiin kun pääsin ei ajatus ollutkaan enään niin selvä. Seuraavan aamun pekonit päätyivät nimittäin myös tämän ihanan paistin joukkoon. Makua antoi sipuli sekä valkosipuli, jotka ovat ehdottomasti mun lempi aineksia. Pitkään haudutettu ruoka on vaan niin parasta! Voi olla, että tämän ruoan on keksinyt joku joskus aikaisemmin, mutta minä nimesin sen nyt Haminanpaistiksi, NAM!


Ainekset:
700g karjalanpaistilihaa
1pkt pekonia
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
2kpl lihalientä
1/2tl mustapippuria
1rkl hunajaa
3dl vettä
4dl kuohukermaa

paistamiseen: voita

Ohje: Ota lihat huoneen lämpöön tunti ennen valmistusta. Laita uuni kuumenemaan 175C. Paista lihat kahdessa erässä pannulla, paista myös pekoni rapeaksi ja lisää ne vuokaan. Murenna lihaliemet, lisää vesi, mustapippuri ja pieneksi pilkotut sipulit. Hauduta niitä uunissa 2h. Kun lihat ovat mureutuneet sekä suurinosa nesteestä haihtunut vuoasta lisää joukkoon kerma ja hunaja. Hauduta paistia uunissa vielä 1 tunti. Nauti ruoka keitettyjen perunoiden kera.

Herkutellen,
Hertta

1 kommentti:

  1. Lihapadaksi minä kutsuisin. Fiiliksen ja kaapin sisällön mukaan maustetaan. Innostuin Hamina sanasta, joka viittaa satamaan ja Hamina on satamakaupunki, kalat olivat ajatuksena. Ihan peruslihapata, lapseni sanoisivat voi ei taas tota. Helppo ruoka uuniin vaan ja valmista tulee ihan itsekseen meidän sunnuntai ruoka jää vielä maanantaille.

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta