Raastin! Mikä hiivatti siinä on, että joka kerta sen kanssa
saa telottua sormensa. Oli se sitten porkkana, peruna tai kurpitsa niin aina
lähtee sormet mukana. Minulla olisi ollut kaapissa yleiskone missä on raastin toiminto,
mutta se nyt vaan on aivan liian hankalasti saatavilla (metrin päässä) ylä
hyllyllä. Nojoo!
Pääsin äsken kaupasta kotiin ja tosiaan kävin heti tuumasta
toimeen, koska olin päättänyt, että tänään on kokkaus päivä. Kahmin
paikallisesta lidlistä tuoreita vihanneksia, fetaa ja ihania vihreitä salaatti
tarpeita. Tämän päivän ruoka syntyi niistä ja voin sanoa, että kasvispullien
ykkös sijalle nousivat nämä ihanat myskikurpitsa-feta pallerot! Nappaas resepti
talteen.
![]() |
Taikinasta 12-16 pyörykkää |
500 g raastettua myskikurpitsaa
3 kpl valkosipulikynsiä
200 g ranskankermaa
200 g fetajuustoa 1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2,5 tl savupaprikajauhetta
2 rkl öljyä
Paistamiseen: voita
Salaatti:
1 pussi jäävuorisalaattia
1 puntti rucolaa
pala kurkkua
kauhallinen vihreitä oliiveja
1 kpl punasipulia
Kastike:
2 dl turkkilaista jugurttia
1tl hunajaa
0,5 tl suolaa
myllystä mustapippuria
Ohje: Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi ja pilko valkosipuli silpuksi. Purista kurpitsaraasteesta ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon feta, ranskankerma ja muut listalla mainitut ainekset. Anna taikinan turvota jääkaapissa 30 min ennen paistoa. Paista pannulla pyöryköistä pinnat ruskeaksi ja kypsytä niitä vielä sen jälkeen uunissa 10 min 175C. Voit halutessasi paistaa taikinasta myös pihvejä.
Ihanaa viikkoa!
Hertta
3 kpl valkosipulikynsiä
200 g ranskankermaa
200 g fetajuustoa 1 kananmuna
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2,5 tl savupaprikajauhetta
2 rkl öljyä
Paistamiseen: voita
Salaatti:
1 pussi jäävuorisalaattia
1 puntti rucolaa
pala kurkkua
kauhallinen vihreitä oliiveja
1 kpl punasipulia
Kastike:
2 dl turkkilaista jugurttia
1tl hunajaa
0,5 tl suolaa
myllystä mustapippuria
Ohje: Raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi ja pilko valkosipuli silpuksi. Purista kurpitsaraasteesta ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon feta, ranskankerma ja muut listalla mainitut ainekset. Anna taikinan turvota jääkaapissa 30 min ennen paistoa. Paista pannulla pyöryköistä pinnat ruskeaksi ja kypsytä niitä vielä sen jälkeen uunissa 10 min 175C. Voit halutessasi paistaa taikinasta myös pihvejä.
Ihanaa viikkoa!
Hertta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta