Herkullinen jalopeno-valkosipulimajoneesi

Ihanaa sunnuntai iltaa! Katselimme mieheni kanssa viime viikolla työvuoroja ja tultiin siihen tulokseen, ettei seuraavaan kolmeen viikkoon tarvitse nähdä, kun ei ole yhtään yhteisiä vapaapäiviä: läpsystä vaihto ja heippa hei. Onneksi oltiin katsottu listat väärin, nimittäin tälle päivälle sattui kuin sattuikin yhteinen vapaapäivä. Mies tilasi oitis burgeri sunnuntain ja tämähän passasi hyvin. Reseptinä tällä kertaa on maukas majoneesi, joka on todella helppo tehdä. Voit muunnella majoneesia makusi mukaan!

4 henkilölle hampurilaisen väliin
Tarvitset:
3 kananmunan keltuaista
3 dl öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
12 siivua jalopenoa
1 rkl sitruunanmehua/ etikkaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
rouhaisu mustapippuria

Ohje: Aloita majoneesin valmistus erottelemalla kananmunat. Huomioi, että kaikki tuotteet ovat huoneenlämpöisiä. Kaada keltuaiset korkea reunaiseen kuppiin ja ala lisäämään öljyä vähitellen nauhamaisesti. Sekoita koko ajan sauvasekoittimella seosta. Kun majoneesi on paksua lisää joukkoon valkosipulit, jalopenot ja mausteet. Surrauta tasaiseksi ja tarkasta maku. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Majoneesin valmistukseen käytetty aika: 15-20min.

Vinkki: Nostele sauvasekoitinta majoneesin valmistuksen aikana monesti, että seos saa ilmaa. Näin majoneesi paksuuntuu helpommin.

Ihanaa alkavaa viikkoa!
Hertta


1 kommentti:

  1. Kiitos tästä ohjeesta! Tulee maukasta majoneeisä. Mutta ekalla kerralla onnistu todella hyvin, sen jälkeen majoneesin sakeutuminen ollut todella vaikeaa. Vaikka todella hiljaa öljy kaadetty ja on huoneenlämpöiset tuotteet. Sekoitinta nostettu jne Missäköhän vika on? Menee hermo kohta ;)

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta