Moussaka

Kreikkalainen ruoka on lähellä sydäntäni, - mikä ei olisi! Tämä ruoka nimeltä moussaka on ollut jo pitkään to do -listalla. Ruoka on herkullista ja pidän siitä, että tässä ruoassa sekoitetaan munakoisoa ja perunaa. Toiset kokki kolmoset laittavat lisäksi sekaan myös kesäkurpitsaa. Ota resepti talteen - nam!

Ohjeesta tulee 6 annosta herkullista moussakaa. 
Kastike:
700 g nauta-sika jauhelihaa
500 g paseerattua tomaattia
1 iso sipuli
1,5 tl suolaa
1 dl sweet chilikastiketta
1 tl mustapippuria

Ohje: Ruskista jauheliha ja sipuli. Kaada sekaan paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Anna porista kasaan 15min miedolla lämmöllä.

Vihannekset:
400 g kuorittuja perunoita
400 g munakoisoa
1dl oliiviöljyä

Ohje: Pilko munakoiso sekä perunat siivuiksi. Perunoista voit tehdä ohuempia siivuja. Paista sen jälkeen vihannekset pannulla oliiviöljyssä niin että saavat kauniin ruskean pinnan.

Juustokastike:
5 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
150 g emmental juustoraastetta
1 yksikyntinen valkosipuli
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 tl mustapippuria

Ohje: Sulata voi kattilassa. Lisää sulaneen voin sekaan jauhot. Lisää sekaan maito, kiehauta ja sekoita tasaiseksi niin, ettei jauhoista jää paakkuja. Ota kattila pois liedeltä, lisää juustoraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna makustua liedellä jälkilämmöllä.

Lado kullan ruskeat perunasiivut vuoan pohjalle. Lisää päälle herkullinen jauhelihakastike, seuraavaksi paistetut munakoisot. Kaada lopuksi herkullinen juustokastike päälle ja koriste paistetuilla munakoisoilla. Paista uunin keskitasolla 200C 40min tai niin, että pinta on kauniin ruskea. Anna ruoan vetäytyä 15min ennen tarjoilua.

Herkullisia hetkiä tulevaan viikkoon,
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta