Herkulliset sitruuna-rahkamunkit

Vappu (ja kesä) tekee tuloaan. Kuluva viikko meni lääkärissä, fysioterapiassa ja verikokeissa juostessa. Tämä viikonloppu on todella huili viikonloppu ja tehdään miehen kanssa just niitä asioita mitä huvittaa. Mun aamu alkoi pitkillä unilla, kahvilla ja sen jälkeen leipomisella. Kävin eilen hakemassa tarvikkeet näihin suloisiin ja maukkaisiin rahkamunkkeihin, jotka on todella helppo valmistaa. Toki kuuman rasvan kanssa tulee olla aina varovainen, mutta sekin ongelma on ratkaistu paistomittarilla, jolla saat nähdä koko aika reaaliaikaisen lämpötilan öljyssä. Nämä valmistuvat 30 minuutissa. Koristeluun meni varmaan se suurin aika paiston jälkeen, heh heh.

Reseptistä 10 keskikokoista munkkia

Tarvitset: 
75 g margariinia
200 g sitruunarahkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa

Paistoon:
8 dl rypsiöljyä

Koristeluun:
nonparelleja
mantelirouhetta
kuivattua vadelmaa
valkosuklaata
sokeria

Ohje: Sekoita sulatettu voi, rahka, sitruunamehu ja kananmuna sekaisin. Yhdistä kuiva-aineet erillisessä kupissa ja lisää ne vähitellen rahka seokseen. Kuumenna öljy kattilassa n. 180 asteiseksi. Pyöritä jauhoisilla käsillä munkeista pyöreitä ja paista niitä 3 kerrallaan n. 3min. Nosta munkit reikäkauhalla paperin päälle jäähtymään. Jos laitat pelkkää sokeria, muista sokeroida munkit lämpöisinä. Valkosuklaaseen kastetut munkit voivat jäähtyä kokonaan.

Muista pitää kansi lähettyvillä, jos öljy pääseekin kuumenemaan liikaa. Saat tukahdutettua öljypalon kannella!

Koristele munkit haluamallasi tavalla. Tarjoile kuohuvan tai siman kanssa! nam.
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta