Vuohenjuusto-punajuurikeitto

Sairaslomalla..taas! Mun selkä jaksaa kamppailla minua vastaan ihan täysillä. Olen päättänyt, että tämä kyllä voitetaan ennemmin tai myöhemmin. Toivottavasti kuitenkin mahdollisimman pian. Kaupassa on nyt aikaa haahuilla ja sieltä tarttuikin mukaan pussillinen punajuuria. Ajatus keitosta lähti mieheltäni, joka aina välillä niitä pyytää. Tämä herkku on helppo valmistaa ja on todella herkullinen.

Keitosta 4 henkilölle


Tarvitset: 
500 g tuoreita kokonaisia punajuuria
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 l vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
0,5 tl mustapippuria
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa

Päälle:
ranskankermaa
herneenversoja
pinjansiemeniä

Ohje: Kuori punajuuret ja sipulit. Keitä punajuuria 30 minuuttia niin että ne ovat pehmeitä. Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli. Soseuta punajuuret ja sipulit tasaiseksi. Mausta ja lisää vuohenjuusto ja kerma. Soseuta vielä uudelleen tasaiseksi. Anna keiton maustua kattilassa vielä 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarjoile ranskankerman ja paahdettujen pinjansiementen kera.

Mukavaa loppuviikkoa!
Hertta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Haminanpaisti

Herkullinen kanalasagne savujuustolla ja paprikalla höystettynä

Vegaanin kasvispyörykät (glut)

Tästä lisää:

Haminanpaisti

Herkullinen kanalasagne savujuustolla ja paprikalla höystettynä

Maailman parhaat lämpimät voileivät

Herkullinen Juustoleipä - Cheese bread