Bolognese cannelonit

Toissapäivänä oli varsinainen pastapäivä kun kaivoin rakkaan pastakoneeni kaapista. Pyörittelin mielessä monia eri pastaruokia ja päädyin lopulta hyvin haudutettuun bolognesekastikkeeseen ja canneloneihin. Canneloneja oli hauska tehdä, mutta lasagnelevyillä olisi päässyt helpommalla.


Pastataikina:
3 kpl kananmunaa
n. 4 dl durumjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

- Mittaa jauhot ja suola keoksi pöydälle ja tee keskelle kuoppa

- Lisää kananmunat kuoppaan ja riko niiden rakenne

- Aloita jauhojen sekoittaminen keskeltä ja lisää jauhoja reunoilta vähitellen

- Kun taikina on kiinteää vaivaa sitä vielä 10min niin että siitä tulee kimmoisaa

- Peitä taikina kelmulla ja laita jääkaappiin vetäytymään 30min

- Jaa taikina 4 osaan. litistä taikinaa niin, että se mahtuu pastakoneen aukosta sisään

- Vaivaa taikinaa pastakoneen läpi muutaman kerran, että saat sen oikeaan muotoon

- Pienennä pastakoneen aukkoa vähitellen pykälä kerrallaan.

- Mankeloi taikinasta pitkiä levyjä. Leikkaa taikina 5cm paloihin ja pyöräytä se pyöreään muotoon

- Painele cannelonin liitoskohta hyvin kiinni ja aseta se vuokaan pystyyn

Bolognese:
400 g naudan jauhelihaa
500 g paseerattua tomaattia
2 dl punaviiniä
2 yksikyntistä valkosipulia
1 sipuli
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1rkl sokeria
1 puntti tuoretta oreganoa

Lisäksi:
2,5 dl ruokakermaa
mozzarella palloja
timjamia

Ohje: Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti, mausteet, oregano ja punaviini. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä 1 tunti. Laita uuni kuumenemaan 200C ja lusikoi cannelonien sisään herkullinen jauhelihakastike. Kaada päälle kerma ja asettele mozzarellat. Paista uunin keskitasolla 30min.

psst. jos teet ruoan kaupan canneloneista, varaudu paistamaan niitä kauemmin. Lisää myös vettä/kermaa 1 dl enemmän.

Ihania syyspäiviä,
Hertta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta