Kesän aikana ruokaa on kuitenkin valmistettu ja tänään ajattelin, että myöhäisen aamupalan pelastus on munakas. Uunimunakas on helppo valmistaa ja tämän voi toteuttaa jääkaapin tyhjennys- taktiikalla.
![]() |
Ohjeesta 4 henkilölle |
6 kpl kananmunia
2,5 dl maitoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
Sekaan:
250 g palvirouhetta
100 g fetaa
Päälle:
1 kpl punasipulia
1 prk ranskankermaa
miniluumutomaatteja
Ohje: Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sekoita kananmunat, maito ja mausteet sekaisin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele tasaisesti seoksen päälle feta ja palvirouhe. Paista munakasta uunissa 10 min. Ota vuoka pois uunista ja lisää hieman kypsyneen munakkaan päälle punasipuli, tomaatit ja ranskankerma. Laita munakas takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi. Tarjoile aamiaisella tai vaikkapa lounaalla salaatin kera!
Helteisiä kesäpäiviä
Hertta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta