Olen monesti kuullut, että kana ja riisi on kuivaa. Miksi? Miksi siitä pitää tehdä kuivaa? Omasta mielestä kana on yksi parhaimmista raaka-aineista ja sitä oikein kypsyttämällä saa valmistettua todellista herkkuruokaa. Tässä ruoassa kana on kastikkeen muodossa, mutta kuivaa se ei ole. Lempeän mausteinen ja herkullinen kana-riisipaistos olkaatten hyvä.
Tarvitset:
500 g maustamatonta kanaa
200 g pekonia
2 paprikaa keltainen ja punainen
1 rs herkkusieniä
1 sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
4 dl ruokakermaa
2 rkl sulatejuustoa
0,5 tl kurkumaa
1 tl currya
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
Lisäksi:
4 dl pitkäjyväistä riisiä
5 dl vettä
1,5 kanaliemikuutiota
Päälle:
persiljaa
tomaattia
Ohje: Pilko kaikki listan kasvikset ja lihat pieneksi. Ruskista sipuli, valkosipuli, kanat ja pekonit pannulla. Mausta kastike, lisää kerma, sulatejuusto, paprika ja sienet. Hauduta kannen alla 30min. Laita uuni kuumenemaan 200C. Mittaa riisi vuokaan, lisää vesi ja kanaliemi. Esikypsennä riisiä 20 minuuttia uunissa. Kun riisit ovat kypsyneet lisää kastike ja tomaatit päälle. Laita vuoka uuniin vielä 30 minuutiksi. Ota ruoka uunista ja koristele persiljalla.
Bon apetit,
Hertta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta