Kallen sienipata

Tämä ruoka tässä vie makumuistelot lapsuuteen. Muistan kun ihmettelin silloin miksi juuri Kalle on päässyt herkullisen padan keulanimeksi. Se ei kuitenkaan koskaan selvinnyt minulle, mutta resepti on ollut mielessä siitä asti. Tämä resepti on julkaistu joskus 90-luvun taitteessa jossain lehdessä, josta äitini nappasi sen reseptikirjaansa. Ei kumpikaan muistettu että mikä lehti on ollut kyseessä. Jos sinulla on tieto tästä ilmoitathan siitä minulle?

Ohjeesta 6 hengelle
Tarvitset:
1 kg naudan paistia
200 g suppilovahveroita/kantarelleja
2 sipulia
6 dl vettä
2 prk smetanaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Paistoon: voita

Ohje: Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Pilko paistipala sopiviksi paloiksi ja paista pannulla ruskeaksi voin kera. Pilko sipulit, lisää mausteet ja sienet pataan lihojen kaveriksi. Kaada vesi päälle ja nosta pata uuniin muhimaan vähintään 2 tunniksi. Lisää haudutuksen jälkeen raskankermat joukkoon ja hauduta vielä 30min. Keitä perunat tai riisiä kaveriksi ja nauti!

psst. 
pidemmällä haudutuksella saat pataan lisää mureutta sekä makua. Haudutin itse ruokaa uunissa 6h!

Hertta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta