Pulled pork lähi-idän tyyliin

Viime viikonloppuna tein Masterchef Australia- kokki Matt Prestonin ohjetta mukailen yhden herkullisimmista ruoista koskaan! Matt valmisti tämän reseptin lampaasta ja niin minäkin olisin tehnyt, jos olisin löytänyt lampaan lapaa kaupastamme. Sitä ei kuitenkaan ollut, joten päädyin valmistamaan ruoan porsaan niskasta. Porsaan niska ei ollut yhtään kehno vaihtoehto tälle ruoalle - päin vastoin! Mikä parasta? Tämä resepti muuntautuu moneen eri tilanteeseen. Voit käyttää sitä pizzassa, syödä muusin kanssa tai vaikka lapikoida rotileipien väliin, niin kuin me teimme. Nappaa resepti talteen ja ilahduta vieraitasi.


Tarvitset:
n. 2 kg porsaan niskaa
(lampaan lapaa)
1 rkl kokonaisia mustpippureita

Siisti liha turhista jänteistä ja rasvasta. Aseta liha vuokaan paksujen sitruunaviipaleiden ja mustapippurien päälle. Lämmitä uuni 200C.

psst. jos liha ei ole valmiiksi suolattua, rouhi pinnalle suolaa makusi mukaan.

Tahna:
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 punttia persiljaa
2 rkl oliiviöljyä
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1,5 rkl sitruunamehua
1 rkl pikakahvia

Ohje: Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää tahna lihan päälle. Paista lihaa ensimmäinen tunti 200C ja laske lämpötila tämän jälkeen 110C. Anna lihan hautua uunissa vähintään 4 tuntia. Meillä liha oli uunissa 16 tuntia. Mehevyys ja mureus takuu oli taattu!

Punajuuret:
5 kpl punajuuria
juustokuminaa
suolaa

Laita punajuuret yksitellen folion sisään mausteineen. Anna hautua uunissa pehmeiksi. Punajuuret voivat olla saman ajan uunissa kun liha. Kun punajuuret ovat valmiit poista niistä kuori hankaamalla niitä foliolla. Kuoret irtoavat helposti. Piko punajuuret lohkoiksi.

Valkosipulikastike:
3 kananmunan keltuaista
1/2 tl suolaa
4 valkosipulinkynttä
3-4 dl öljyä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl jäävettä
ripaus sokeria

Ohje: Lisää kapeaan kuppiin keltuaiset, valkosipulit, suola - sekoita tasaiseksi. Lisää öljy vähitellen joukkoon. Nostele sauvasekoitinta öljyä lisäillessä, että kastike saa ilmaa ja paksuuntuu. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sokeri. Jos haluat kastikkeesta majoneesimaista lisää joukkoon vaan 2 tl vettä. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Muut lisukkeet:
1 puntti korianteria
1 puntti persiljaa
150 g fetaa
2 kpl tuoretta chiliä
1 granaattiomena
pinjansiemeniä
korianterinsiemeniä

rotileipiä

Revi liha, lisää punajuuret ja muut lisukkeet. Lisää valkosipulikastiketta ja koristele yrteillä. Rouhi suolaa tarvittaessa. Aivan törkeän hyvä resepti! Suosittelen.

Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta