Kaatuvan puun mehevä omenapiiras

Omenoita siellä omeinoita täällä. Syksyisin palstat ja blogit pursuavat ihania omenaisia reseptejä. Monesta blogista olen saanut paljon inspiraatiota leivontaan. Varsinkin kuvat ovat isossa roolissa resepteissä. Ne pursuavat rakkautta ja näin ollen lukijat kiinnittävät huomionsa niihin.

Meillä omenapuu raukka joutui tällä viikolla moottorisahan kitaan. Harmittaa aivan suunnattomasti, että se jouduttiin kaatamaan. Onneksi pihallemme jäi vielä yksi puu, josta saan varmasti tulevina vuosina maukkaita omenia.

Mutta... kaadetun puun hedelmistä on nyt tämä ihana omenapiiras leivottu. Mehevä ja herkullinen! Täydellä kunnioituksella ja rakkaudella. Miss you!


(Puolikas pellillinen)

Pohja:
120 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria

Täytteeksi:
200 g turkkilaista jugurttia
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
----------------------
3 omenaa
1,5 tl kanelia

Muru:
20 g voita
0,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl fariinisokeria
ripaus suolaa

Ohje: Kuumenna uuni 200C. Valmista pohja sekoittamalla kaikki yllämainitut ainekset monitoimikoneella sekaisin. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja painele taikina vuokaan. (huom. ohjeesta puoli pellillistä) Esipaista uunin keskitasolla 10min. Tee muru samalla menetelmällä kuin pohja, sekoita kaikki aineet keskenään sekaisin. Perkaa ja pilko omenat pienehköiksi ja mausta ne erillisessä kupissa kanelin kanssa. Valmista täyte sekoittamalla yhteen jugurtti, kananmuna ja sokerit. Lisää täyte esipaistetun pohjan päälle tasaisesti, ripottele päälle maustetut omenat sekä muru. Paista uunin keskitasolla 30min tai sitten kun piiraan pinta on kauniin ruskea. 

Jäähdytä piiras ennen tarjoilua. Vispaa kaveriksi vaniljakastiketta! 

Herkullisin terkuin,
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta