Herkullinen pestoleipänen
Hei! Pikkujoulukausi tekee tuloaan vimmatusti ja joka vuotinen ongelma on aina se, mitä juhlapöytään laittaisi tarjottavaksi. Tämä ihana pestoleipä on ihanan mehevä ja maukas. Pesto jakaa yleensä paljon mielipiteitä.Vaikka et pitäisi siitä ihastut tähän varmasti.
Tarvitset:
(ohjeen tarvikkeet riittävät 1 leipäseen)
- 150 g vihreää pestoa (myös punainen käy)
- 120 g smetanaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Taikina 4 leipäseen:
- 2,5 dl lämmintä vettä
- 1 pss kuivahiivaa
- n. 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl emmental juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
Ohje: Sekoita lämmin vesi, hiiva, raaste ja suola sekaisin kulhossa. Lisää jauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa ja lisää öljy lopuksi sekaan. Anna taikinan kohota liinan alla 20 min.
Jaa taikina 4 osaan ja kaulitse niistä kaulimella ohuita leipäsiä jauhoja apuna käyttäen. Lisää päälle smetana ja pesto. Paista uunin keskitasolla 250C 10min. Lisää jäähtyneen leipäsen päälle ripaus tai rouhaisu suolaa ja pippuria.
Tomaatti-mozzarella leipäsen resepti tulee seuraavana, tuleeko muuta mieleen?