K A L J A P A T A 

Mikä ihmeen kaljapata? Kaljaa ruoassa vai kaljaa lasissa? Ei kyllä tällä kertaa lurpsahti tähän ihanaan  pataan koko iso tölkillinen tummaa bisseä. Kyselin jo tuossa aiemmin mitä ihmiset on ylipäätänsä mieltä tästä. Suurin osa oli sitä mieltä, että ehdottomasti ja siksi, koska se tuo ruokaan hyvän maun. Kun katsot tätä reseptiä et tule saamaan lihanpaloja kaljassa vaan jotain aivan muuta. Pitkä haudutus on tämänkin reseptin a ja o, ihan niinkun herkullisessa Haminanpaistissakin. Testiin vaan ja resepti talteen!

Ohjeesta 4 henkilölle
Tarvitset:
700 g porsaan ulkofilettä
5 dl tummaa olutta (1 iso tölkki)
1 dl vettä
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
2 kpl lihaliemikuutiota

Lisäksi:
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sinappia

Suurustamiseen:
maizenaa

Ohje: Pilko liha paloiksi ja paista ruskeaksi kahdessa erässä pannulla. Lisää vuokaan lihat, sipulit, mausteet sekä lihaliemikuutiot. Kaada kalja ja vesi vuokaan. Hauduta kannellisessa vuoassa uunin keskitasolla 3-4 tuntia, jonka jälkeen lisää sekaan kerma, tuorejuusto ja sinappi. Hauduta tämän jälkeen vielä 1 tunti ilman kantta. Lämmitä uuni ensin 200C ja laske puolen tunnin paiston jälkeen lämpö 150C. 

Tarjoile murea lihapata riisin tai perunoiden kanssa.

Ihania syyskokkailuja!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta