Rouhea suklaajuustokakku

Pikkujoulukausi on startannut ja monet etsivät reseptejä herkullisiin kakkuihin ja suolaisiin tarjoiluihin. Vaihtoehtoja on monellaisia ja niitä tullaan kyselemään hyvin usein. Suklaa sopii mielestäni jouluun ja olenkin suositellut suklaisia tuotteita jonkin verran. Myös luumu ja kaneli ovat herkkua. Niistä syntyy aivan syntisen hyvä juustokakku. Ohjeeseen tästä, nam!

Tämän päivän reseptinä säteilee ilman liivatetta valmistettu suklaajuustokakku, nappaa ohje talteen! Myös sivupalkissani oleva punajuuri-aurapiirakka sopii loistavasti pikkujoulujen tarjoiluihin.

15cm vuoka/kakusta 8 palaa
Tarvitset:
200 g mascarpone tuorejuustoa 
/-tai maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
100 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
1 tl vanilja aromia

Pohja:
180 g digestivekeksejä
70 g voita

Muuta:
10 kpl mars patukan paloja
1 prk nami nami vanukasta
suklaakonvehteja
sulatettua suklaata
nonparelleja

Ohje: Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja kaada ne leivinpaperilla vuoratun irtovuoan pohjalle tasaisesti. Jossei sinulla ole reunakalvoa, suojaa vuoan reunat erillisellä leivinpaperi suikaleella (näin saat tasaisen pinnan kakkuusi) Sulata suklaat vesihauteessa kattilan päällä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto ja hetken jäähtynyt suklaaseos. Asettele keksipohjan päälle mars patukan paloja ja kaada sen päälle juustomassa seos. Laita kakku pakastimeen jähmettymään n. 1 tunti. Koristele kakku mieleisellä tavalla ja tarjoile jääkaappi kylmänä.

Ihanaa tulevaa viikonloppua!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta