Oliivileipä

Hei aivan mahtavaa uutta vuotta kaikille. Viimeisimmästä kirjoituksesta on taas tovi vierähtänyt ja nyt olisi taas aika aktivoitua. Tämä leipä on ollut mielessä jo kauan. Minä, joka olen kieltäytynyt oliiveita syömästä ensimmäiset 29-vuotta elämästäni syön niitä nyt kun suklaata. Olen aina ennen nauranut ihmisille, jotka ovat sanoneet, että makuaisti kehittyy ja ne pahatkin jutut voivat joskus olla hyviä. En naura enää. Suurin osa inhokeista on nykyään mun suurinta herkkua ja olen huomannut, että olen alkanut itse myös mukisemaan samaa lausetta "kyllä se makuaisti kehittyy..........".


Tarvitset:
2,5 dl lämmintä vettä
n. 5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
100 g vihreitä oliiveja
100 g kalamata oliiveja
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Päälle:
valkosipuliöljyä
ripaus suolaa

Ohje: Sekoita lämpimän veden joukkoon muut ainekset. Lisää jauhot vähitellen joukkoon ja vaivaa hyvin. Vaivaa taikina haluamasi leivän muotoon ja kaada se pellille kohoamaan 20 minuutiksi. Kuumenna uuni 225C. Valmista valkosipulista ja öljystä seos murskaamalla valkosipulit öljyn joukkoon. Levitä öljy kohonneen leivän päälle ja paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ennen siivuttamista. 

psst. Voit lisätä oliivit kerralla taikinan joukkoon tai lisätä ne kahdessa osassa. Suurin osa taikinaan ja loput päälle. Kuin haluat!

Ihanaa alkanutta viikkoa!
Hertta


2 kommenttia:

  1. Sama juttu, inhosin aiemmin oliiveita, nykyään aivan suosikkeja. :) Ihana leipä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, miten se mieli muuttuu :) Kiitos kommentista ja raikkaita talvisia hetkiä :)

      Poista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta