Herkullinen kinkkupiirakkapelti

Hiiohoi täältä hiljaisuuden horisontista. Olen ollut kertakaikkiaan niin väsynyt, etten ole saanut yhtään mitään aikaiseksi. Okei työni tehnyt, mutta siihen se pitkälti jää. Nyt viime vloppuna tein asiakkaalle tilauksesta kinkkupiiraan, josta tuli kovasti kyselyitä sosiaalisessa mediassa. Olen nyt yövuorossa ja päätin, että minun on pakko kirjoittaa tämä resepti ylös, joten täältä tulee!


Pohja: 
250 g voita
6 dl vehnäjauhoja (onnistuu myös hyvin gluteenittomista jauhoista)
1,5 dl emmental juustoraastetta
2 rkl vettä 
ripaus suolaa

Täyte:
400 g savukinkkusuikaleita
250 g koskenlaskija juokseva
150 g juustoraastetta
1 paprika
1 iso sipuli

Kermaseos:
4 dl ruokakermaa
2 rkl sweetchili kastiketta
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl valkosipulijauhetta
0.5-1 tl suolaa
(1 kananmuna)

Päälle:
puntti persiljaa

Ohje: Valmista pohja ensin. Sekoita pehmeä voi, suola, jauhot, juustoraaste ja vesi sekaisin yleiskoneella. Anna taikinan levätä jääkaapissa 10min ennen pellille asettamista. Pilko sipulit ja paprikat. Lisää pohjan päälle kinkkusuikaleet, pilkotut kasvikset ja koskenlaskija. Yhdistä erillisessä kipossa mausteet, (kananmuna) ja kerma. Kaada neste piiraan päälle ja lisää lopuksi juusto. Paista uunin keskitasolla 30min 200C tai sitten kun pinta on kullan ruskea. Koristele jäähtynyt piiras tuoreella persiljalla.

Mukavia leivontahetkiä!
Hertta

2 kommenttia:

  1. Tein äsken tämän kinkku piirakan huomisiin rippijuhliin. Pakkohan sitä oli yksi pala maistaa. Taivaallisen hyvää! Pitää varmaan tehdä vielä yksi pellillinen. Kiitos herkullisesta reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Hei, kuulostaa tosi herkulliselta! Oletko kokeillut, kestääkö piirakka pakastamista?Terkuin, Hannamari

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta