Ihanat briossisämpylät

Remontin ja työn keskeltä ihanaa keskiviikko iltaa! Viime viikonloppuna päätin kokeilla ensimmäistä kertaa briossisämpylöitä. Ne olivat ihanan kuohkeita ja suussa sulavia. Valmistukseen tarvitset hieman enemmän aikaa kuin normaaleihin sämpylöihin. Nämä sopivat aamupalapöytään ja iltatapalapöytään hampurilaisten kuoriksi, oi nam!


Tarvitset: (6 sämpylää)
1 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
100 g voita

Voiteluun: Kananmunaa


Päälle: seesaminsiemeniä

Ohje: Ota voi sulamaan hyvissä ajoin, että se on pehmeää kun alat leipomaan. Lämmitä maito käden lämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Lisää jauhot vähitellen sekaan ja lopuksi voi pienissä erissä. Jos teet taikinan yleiskoneella pyöritä taikinaa n. 10min yhtäjaksoisesti. Jos vaivaat käsin, tuplaa aika. Laita sen jälkeen taikina peitettynä jääkaappiin nousemaan tunniksi. Kun taikina on noussut vaivaa taikinasta ilmat pois ja jaa se 6 osaan. Pyöritä sämpylät ja nostata niitä pellin päällä vielä tunti. Nostatuksen jälkeen voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle siemenet. Itse käytin seesaminsiemeniä. Paista uunin keskitasolla 200C n. 10min. Jäähdytä hyvin ennen leikkaamista.


Leipomisen iloa!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta