Täyteläinen hirvipata

Huhhei ensimmäinen resepti raskauden jälkeen. Ruokaa on tullut tehtyä kyllä, mutta pikku veijari on vienyt ajan sen jälkeen, ettei oikein ole pystynyt keskittymään kunnolla. Tämän ruoan kohdalla oli pakko päästä kirjoittamaan resepti heti, koska tämä oli kirjaimellisesti aivan taivaallisen hyvää. Nuolin lautasen aterian päätteeksi. Tästä herkullinen resepti vaikkapa itsenäisyyspäivään tai johonkin muuhun juhlaan.

Ohjeesta 4-6 ruokailijalle
Tarvitset:
1,5-2 kg hirven paistia
3 kpl solo valkosipulia
1 tl suolaa
2 tl timjamia
1 tl mustapippuria
2 rkl hunajaa
4 dl vettä

Lisäksi:
4 dl kuohukermaa

Paistamiseen:
voita

Ohje: Siisti hirvenliha huolellisesti ennen paloittelua. Paista lihat kuumalla pannulla voin kera muutamassa erässä ja lisää ne pataan. Lisää sekaan mausteet, puserrettu valkosipuli ja vesi. Anna hautua 175 asteisessa uunissa 2,5 tuntia ilman kantta. Lisää kerma. Anna hautua vielä 1 tunti lisää. Keitä perunat kaveriksi. 

psst. jos tuplaat ainekset, lisää nestettä  ja mausteita 1,5 kertainen määrä
(esim. 6 dl kermaa ja 6 dl vettä)

Herkullisia kokkaushetkiä!
Hertta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta