Heippa. Tein tässä taannoin jälkkäriksi ranskalaista herkkua sunnuntai päivällisen päätteeksi. Ihana herkku kokemus tämäKIN :-)
Cream brulee
Ainekset:
Puolikas vaniljatanko
1 prk kuohukermaa
1dl maitoa
3kpl keltuaisia
1/2dl sokeria
Pinnalle ruokosokeria
Laita maito, kerma ja puolitettu vaniljatanko kattilaan. Anna lämmetä kiehumispisteeseen. Ota kuuma kattila liedeltä. Sekoita keltuaiset ja sokeri kevyesti kulhossa. Lisää kuuma neste ohuena nauhana keltuaisten sekaan ja sekoita. Ei kummankaan liikaa, ettei pinnalle tule vaahtoa. Kaada seos uunin kestäviin kuppeihin. Nosta kupit korkeareunuksiselle pellille ja laita kuumaa vettä niin että sitä on puoleen väliin kuppia. Laita uuniin 180c n. 30min. Nosta vuoat uunista kun seos on hyytynyt. Laita kupit jääkaappiin jäähtymään 3 tunniksi. Ennen tarjoilua ripottele pinnalle sokeri kerros ja paahda sokeri pinnalle kaasupolttimella.
Terkuin. Hertsu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta