Hertsun purilaiset

Purilaisia voipi tehdä millä tyylillä tahansa. Minä käytin tällä kertaa tämmöistä reseptiä. Ranskalaiset ovat kaupan pakestealtaasta, eli eivät tarvinneet juuri mitään toimenpiteitä. 

Mikä on sinusta oudoin makuyhdistelmä, mitä olet joskus joutunut maistamaan hampurilaisen merkeissä? Itselläni ei kauhukokemuksia ei ole. Ainakaan vielä. Asiasta viidenteen..

..this burger taste good!
Sämpylätaikinan ohje:
Kaada lämmin vesi kuppiin, lisää hiiva, suola ja leseet > anna turvota hetki. Lisää jauhoja pikku hiljaa taikinaan. Kun taikina alkaa olla kiinteää lisää sekaan öljy > vaivaa vielä hetki. Jätä kuppi lämpimään paikkaan liinalla peitettynä kohoamaan > 20min. Sirottele jauhoja pöydälle ja kaada turvonnut taikina pöydälle. Painele taikinasta ilmat pois ja jaa se osiin. Pyöritä pöytää vasten taikinaa ja muotoile pyöreähköön muotoon. Kun olet saanut kaikki pyöritettyä laita uuni päälle 200C ja anna sämpylöiden kohota sen aikaa pellillä > liinalla peitettynä. Kun uuni on valmis voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle siemeniä/leseitä. Paista uunin keskitasolla 15min.

-Hertta-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta