Lankkupihvi ja uuni kasvikset

Viikonlopun hulinat ja pikkujoulut ovat takana päin ja nyt on taas hyvä hypätä työsaappaisiin. Kävin viime perjantaina Takaladolla juttelemassa yhteistyöstä, jota voisin heidän kanssaan toteuttaa. Olin/olen aivan innoissani siitä, koska olen monta kertaa tehnyt ruokaa heidän tuotteistaan ja aina olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Kaupalla on herkullisia tuotteita sekä iloinen henkilökunta! Voit tutustua valikoimaan paikan päällä, tai verkkosivuilla. Tarjolla on myös kausittaisia herkkuja, esimerkiksi tällä hetkellä: joulukieppi! 

Tuumasta toimeen lihamestari Mika laittoi minulle lihapaketin mukaan kokeiltavaksi. Kyse on naudan lankkupihvistä. En ollut kyseistä lihaa koskaan aikaisemmin valmistanut, mutta hyvää tuli! Tein pihvin ihan perus menetelmillä.

mausteena: suolaa ja mustapippuria
pannulla: 3min per puoli (huomioi pihvin paksuus)
uunissa: 5-15min/200C
foliossa: 10-20min

Pihvi oli suussa sulavaa, kun sen antoi rauhassa vetäytyä!   
Varmasti tehdään uudelleen. Grillissä, pannulla, erilaisten marinadien kanssa nam, suosittelen!Hanki naudan kuvetta henkilömäärän mukaan n. 150-200g/per henkilö.
Ota liha tuntia ennen paistoa pöydälle lämpenemään. Poista lihan päällä olevat kalvot terävällä veitsellä. Mausta pihvi ja paista  pinnat kiinni kuumalla pannulla öljy-voi seoksessa 3min/per puoli. Jatka kypsyttämistä uunissa haluamaasi kypsyyteen 5-15min 200C. Kääri folioon kypsennyksen päätteeksi ja anna vetäytyä mureaksi ja maistuvaksi 10-20min. Voit itse valita haluatko tarjoilla pihvin mediumina vai kypsänä. Mediumin saat pitämällä lihaa vähemmän aikaa uunissa. Paistomittarilla medium kypsyys 55-58C ja kypsä 70C.

Uunikasvikset:
(4 henkilöä)
1 bataatti
2 porkkanaa
2 sipulia
1 keltainen paprika
1 yksikyntinen valkosipuli
n. 1dl öljyä
1,5tl suolaa
ripaus sokeria ja mustapippuria

Kuori ja pilko vihannekset haluamaasi kokoon. Aseta tämän jälkeen ne uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 35min 200C. 

Maustevoi:
3rkl voita
2 valkosipulinkynttä
2tl ruohosipulia silppuna
ripaus suolaa

Sekoita ainekset kupissa sekaisin. Laita tahna kelmun päälle ja pyöritä sen avulla pyöreän muotoiseksi. Laita pakkaseen 30 minuutiksi. Leikkaa ja tarjoile pihvin kanssa.

Kokoa annos laittamalla kasviksia lautaselle ensin sitten pihvi ja sen päälle maustevoi. Herkuttele!

Kokkailemisiin!
Hertta

2 kommenttia:

  1. Vau mitä ruokaa.. =) kokeilen reseptiä ensi viikonloppuna ja haen lihat ehdottomasti takaladolta :P Kiitos

    VastaaPoista
  2. Hyvät kuvat. Pystyi lähes tuoksut kuvittelemaan =)

    VastaaPoista

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta