![]() |
4 henkilölle hampurilaisen väliin |
3 kananmunan keltuaista
3 dl öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
12 siivua jalopenoa
1 rkl sitruunanmehua/ etikkaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
rouhaisu mustapippuria
Ohje: Aloita majoneesin valmistus erottelemalla kananmunat. Huomioi, että kaikki tuotteet ovat huoneenlämpöisiä. Kaada keltuaiset korkea reunaiseen kuppiin ja ala lisäämään öljyä vähitellen nauhamaisesti. Sekoita koko ajan sauvasekoittimella seosta. Kun majoneesi on paksua lisää joukkoon valkosipulit, jalopenot ja mausteet. Surrauta tasaiseksi ja tarkasta maku. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Majoneesin valmistukseen käytetty aika: 15-20min.
Vinkki: Nostele sauvasekoitinta majoneesin valmistuksen aikana monesti, että seos saa ilmaa. Näin majoneesi paksuuntuu helpommin.
Ihanaa alkavaa viikkoa!
Hertta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta