Kesällä inspiraatio ruoanlaittoon herää ihan eri
tavalla kuin muina kausina. Minun ei ainakaan tarvitse mennä kuin kauppaan ja
nähdä 'jotain' ja idea ruoasta on valmis! Tuntuu siltä, että nyt kun on
ollut sairauslomalla pitkään on aikaa todellakin linkuttaa kaupasta toiseen ja
katsoa niiden tarjontaa. Vähän alkaisi pikku hiljaa jo riittämään. Olisi ihana
päästä töihin!
Toissa viikonloppuna juhlimme mieheni ystävän syntymäpäiviä meillä illanistujaisten merkeissä. Laadin simppelin menun mistä jokainen näytti nauttivan kovasti. Tarjolla oli juustopiirasta, caesar salaattia loistavalla itse tehdyllä kastikkeella, naan-leipää sekä tätä maistuvaa kylmäsavulohipizzaa.
Toissa viikonloppuna juhlimme mieheni ystävän syntymäpäiviä meillä illanistujaisten merkeissä. Laadin simppelin menun mistä jokainen näytti nauttivan kovasti. Tarjolla oli juustopiirasta, caesar salaattia loistavalla itse tehdyllä kastikkeella, naan-leipää sekä tätä maistuvaa kylmäsavulohipizzaa.
Pohja:
2,5 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
Yhdistä lämmin vesi, hiiva ja suola. Alusta taikinaa koko ajan ja lisää jauhoja vähitellen, öljy viimeiseksi. Taikina on valmista kun se ei jää käsiin kiinni ja on pehmeää. Anna kohota 30min. Parhaimmassa tapauksessa tee taikina illalla liinan alle nousemaan ja vaivaa taikina vasta sitten kun olet aikonut paistaa pizzan.
Täytteet:
200 g kylmäsavulohta
3 rkl kapriksia
150 g mozzarellaraastetta
100 g keltaisia mini luumutomaatteja
1 prk mutti tomaattipyrettä
Päälle:
100 g rucolaa
valkosipulikastiketta
kapriksia
rouhaisu suolaa
Ohje: Vaivaa ja kaulitse taikina leivinpaperin päälle pitkulaiseen muotoon. Lisää päälle tomaattipyree, juustoraaste, kylmäsavulohi ja kaprikset. Paista uunin keskitasolla 250C 10min. Koristele pizza rucolalla ja kapriksilla. Laita päälle valkosipulikastiketta. Tarjoile vieraille ja nauttikaa!
Mukavaa kesää!
Hertta
2,5 dl lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
Yhdistä lämmin vesi, hiiva ja suola. Alusta taikinaa koko ajan ja lisää jauhoja vähitellen, öljy viimeiseksi. Taikina on valmista kun se ei jää käsiin kiinni ja on pehmeää. Anna kohota 30min. Parhaimmassa tapauksessa tee taikina illalla liinan alle nousemaan ja vaivaa taikina vasta sitten kun olet aikonut paistaa pizzan.
Täytteet:
200 g kylmäsavulohta
3 rkl kapriksia
150 g mozzarellaraastetta
100 g keltaisia mini luumutomaatteja
1 prk mutti tomaattipyrettä
Päälle:
100 g rucolaa
valkosipulikastiketta
kapriksia
rouhaisu suolaa
Ohje: Vaivaa ja kaulitse taikina leivinpaperin päälle pitkulaiseen muotoon. Lisää päälle tomaattipyree, juustoraaste, kylmäsavulohi ja kaprikset. Paista uunin keskitasolla 250C 10min. Koristele pizza rucolalla ja kapriksilla. Laita päälle valkosipulikastiketta. Tarjoile vieraille ja nauttikaa!
Mukavaa kesää!
Hertta
Jätätkö huoneenlämpöön nousee jos illalla teet vai jääkaappiin?
VastaaPoista