Syyskuu vaihtuu pian lokakuuksi ja vuosi alkaa olla lopuillaan. Syyssesongin antimet ovat edelleen vahvasti mukana ruoanlaitossa sekä leivonnassa, niin että suolaisia piirakoita on tullut tehtyä yksi toisensa jälkeen. Mieheni monesti pyytääkin iltapalaksi leipomaan piiraita, jossa pääosaa esittää yleensä jauheliha tai kinkku. Ne ovat hänen herkkuja ja minulla on ilo valmistaa niitä hänelle. Minun suosikkini tämän hetken leipomuksista on ollut suppilovahveropiirakka, joka saa kermaisuutta tuorejuustosta ja kermasta. Mausteet piiraassa ovat minimaaliset sen takia, että sieni pääsee loistamaan herkullisella maullaan. Tämä piiras tarjoiltiin ystäväni babyshowereissa. Oli se niin herkullista, että reseptiä kyseltiin heti ensimmäisen lusikallisen jälkeen. Tässä siis ohje koko kauneudessaan. Ohje on todella helppo ja se sopii hyvin arkeen sekä juhlaan kahvin seuraksi.
![]() |
Ohjeesta 12 palaa |
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Täyte:
700 g tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
2,5 dl ruokakermaa
150 g valkosipulituorejuustoa
1/2 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl suolaa
1tl sokeria
Koristeeksi:
herneenversoja
Ohje: Valmista pohja. Sekoita huoneen lämpöinen voi, suola ja jauhot keskenään vatkaimella. Lisää lopuksi suola, sekoita ja tasoita piirakkavuoan pohjalle. Lisää seuraavaksi pohjalle tuoreet suppilovahverot ja pilkottu sipuli. Sekoita kerman sekaan mausteet, kaada vuokaan ja lisää tuorejuusto nokareina viimeisenä. Paista uunin keskitasolla 200C 35min.
Hertta
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1/4 tl suolaa
Täyte:
700 g tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
2,5 dl ruokakermaa
150 g valkosipulituorejuustoa
1/2 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl suolaa
1tl sokeria
Koristeeksi:
herneenversoja
Ohje: Valmista pohja. Sekoita huoneen lämpöinen voi, suola ja jauhot keskenään vatkaimella. Lisää lopuksi suola, sekoita ja tasoita piirakkavuoan pohjalle. Lisää seuraavaksi pohjalle tuoreet suppilovahverot ja pilkottu sipuli. Sekoita kerman sekaan mausteet, kaada vuokaan ja lisää tuorejuusto nokareina viimeisenä. Paista uunin keskitasolla 200C 35min.
Hertta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta