Reseptistä 10 keskikokoista munkkia |
Tarvitset:
75 g margariinia
200 g sitruunarahkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
Paistoon:
8 dl rypsiöljyä
Koristeluun:
nonparelleja
mantelirouhetta
kuivattua vadelmaa
valkosuklaata
sokeria
Ohje: Sekoita sulatettu voi, rahka, sitruunamehu ja kananmuna sekaisin. Yhdistä kuiva-aineet erillisessä kupissa ja lisää ne vähitellen rahka seokseen. Kuumenna öljy kattilassa n. 180 asteiseksi. Pyöritä jauhoisilla käsillä munkeista pyöreitä ja paista niitä 3 kerrallaan n. 3min. Nosta munkit reikäkauhalla paperin päälle jäähtymään. Jos laitat pelkkää sokeria, muista sokeroida munkit lämpöisinä. Valkosuklaaseen kastetut munkit voivat jäähtyä kokonaan.
Muista pitää kansi lähettyvillä, jos öljy pääseekin kuumenemaan liikaa. Saat tukahdutettua öljypalon kannella!
Koristele munkit haluamallasi tavalla. Tarjoile kuohuvan tai siman kanssa! nam.
Hertta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta