Herkullinen kanasalaatti

Mitäs minä sanoin viime kirjoituksessa, että talvi tulee takaisin! Voi jehnat. Kasvihuoneessa ja kasvimaalla herkut senkun kasvaa ja nyt niitä piinaa totaalisen kylmä ilma. Säätiedotuksessa nimittäin sanottiin, että lämpötila voi mennä pakkasen puolelle. Mitä ihmettä minä teen jos suuri työ menee hukkaan, yhyy! Toivotaan parasta että ilmat lämpenisivät pian.

Tänään kipuisen päivän jälkeen päätin valmistaa jälleen salaattia. Salaatti muuntautui tällä kertaa granaattiomenan, kanan ja ruiskrutonkejen kanssa tälläiseksi.

Ohjeesta 2 isoa annosta
Tarvitset:
450 g maustamatonta kanan sisäfileetä
1 kpl pieni kurkku
1 kpl granaattiomena
1 kpl paprika
1 puntti jäävuorisalaattia
kourallinen rucolaa annosta kohti

Päälle:
ruiskrutonkeja
(oliiveja)

Ohje: Paista kanat pannulla öljyn kanssa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista samaan aikaan myös krutongit. Lisää pannulle nokare voita ja muutama ruokalusikka öljyä. Pilko yksi valkosipuli joukkoon ja kääntele leipiä pannulla niin, että ne imevät öljyseoksen tasaisesti. Mausta krutongit suolalla ja anna jäähtyä rapeiksi.

Pilko salaatti, kurkku ja paprika pienemmiksi. Pyörittele granaattiomenaa pöytää vasten voimakkaasti ja avaa se sen jälkeen veitsellä. Kaiverra lusikan kanssa herkulliset siemenet salaatin päälle, lisää kana ja sitten krutongit. Halutessasi lisää päälle oliiveja. Tarjoile salaatti raikkaan veden kera.

"Kesäterkuin"
Hertta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteet ja ajatukset minulle kirjoituksesta